instant fap

Obustavljene kampanje HT Eroneta na BHRT-u, FTV-u, TV1, Pinku, Mreži plus…

Nakon što je u posljednjem broju magazina ‘Slobodna Bosna’ objavljen tekst o novoj aferi na bh. marketinškom tržištu i dugovanju od 500.000 KM na ime emitiranja spotova za Eronetovu kampanju ‘Haloo, plati manje’, a potom iz sarajevske komunikacijske agencije ‘Via Media’ stigao demanti istog, prema posljednjim dostupnim informacijama, kampanje HT Eroneta ipak se obustavljaju na gotovo svim domaćim tv mrežama

Kako se saznaje, dok se ne riješi spor oko pola miliona KM – koliko je, prema pisanju Slobodne Bosne, Via Media dobila od HT Eroneta za kampanju ‘Haloo, plati manje’,  a koje nikad nije uplatila na račun medijskih kuća koje su emitirale reklamu – bh. televizijske kuće su do daljnjeg obustavile ovu kampanju i emitiranje svih promotivnih sadržaja na ime iste.

Via Media je zakup medijskog prostora dosad vršila putem agencije Direct Media, te je, zapravo, njoj ostala dužna pomenuti iznos na ime plaćanja reklama u medijima, naročito elektronskim. Via Media sada pokušava da napravi direktne ugovore sa medijima, dok njen dug prema Direct Mediji ostaje neriješen.

U svom reagiranju Via Media, pak, tvrdi da nije istina da su mediji ostali uskraćeni za svoja potraživanja za kampanju HT Eroneta, već da su problemi nastlai isključivo u poslovnom odnosu Via Medie i konzorcijskog partnera Direct Medije.

No, dok se poslovni odnosi između agencija ne riješe, kampanja ‘Haloo, plati manje’ skida se sa malih ekrana, a za sada je obustavljena na BHRT-u, FTV-u, TV1, Pinku, Mreži plus…

Podsjećamo, u HT Eronetu je prošle sedmice zavladala panika, jer su uposlenici hercegovačkog mobilnog operatera iznenada bili zasuti pozivima iz brojih medija koji su kategorički tražili da se obustavi emitiranje spotova iz pomenute kampanje dok im klijent, tj. Eronet, ne izmiri račune za obavljenu uslugu.

KOMENTARI