instant fap

Od Kamengrada do stadiona Freiburga

Od Kamengrada do stadiona Freiburga

Nermin Hodžić vezni igrač Domžala iz Slovenije neko je na koga treba obratiti posebnu pažnju i uz naporan rad i odricanja koja su neophodna kako bi se uspjelo u nogometu

Talentovani Nermin Hodžić je svoje prve nogometne korake napravio u Rudaru iz Kamengrada kod Sanskog Mosta, a prvi trener mu je bio Ale Krupć,  jedno vrijeme i Jasmin Hodžić.

On je bio odličan učenik u školi, a na terenu odličan igrač, što je prava rijetkost, jer obično djeca zbog nogometa zapostave školu. Kada sam ga vidio na terenu protiv Freiburga u dresu Domžala, bio sam presretan, a mislim da njegovo vrijeme tek dolazi,da će još više napredovati i zaigrati u još nekom boljem klubu. Također moram reći da je neko ko mnogo voli svoj Sanski Most i svaki put kad dođe ovdje on se druži sa onima koji su kao djeca sa njim tad igrali za naš Rudar i to me mnogo raduje ,a to se zove iskreno i pravo prijateljstvo.

Nermin Hodžić je za Rudar iz Kamengrada igrao sve do kadeta, a onda zaigrao za Podgrmeč jer Rudar nije imao kadetski sastav i tu igrao pola godine, da bi na jednome malonogometnome turniru u Prijedoru ga zapazio Drago Milošević predsjednik Rudara iz Prijedora i instistirao dolasku Hodžića u Rudar.

Za Rudar iz Prijedora je Hodžić igrao omladinsku Premijer ligu BIH a sa klupe ih je vodio sjajni trener Srđan Marjanović i bio je član Rudara četiri godine. Potpisao je tu i svoj prvi profesionalni ugovor i igrao Premijer ligu BIH da bi onda otišao na posudbu za godinu dana u Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Arnis Fifić dugodišnji član i kapiten Podgrmeča u čijem je dresu odigrao preko 500 utakmica ,a danas trener u školi fudbala Zmaj 17 u Sanskom Mostu prisjetio se vremena provedenog u istom dresu sa Hodžićem:“ Nermin Hodžić je poslije Senijada Ibričića sigurno najveći talenat sa ovih prostora, odličan je igrač i pravi momak. Sa njim i još nekoliko igrača sam proveo najviše vremena dok sam igrao za Podgrmeč. Svojim radom i upornošču zaslužio je to mjesto gdje je sada i sigurno će ubrzo postati prva violina Domžala.Vrijeme je pred njim i nadam se da će pokucati i na vrata reprezentacije.“

Nakon toga je Hodžić igrao pola godine u drugoj ligi Hrvatske za NK Lučko,da bi onda prešao u HNK Gorica i njihov član bio godinu dana. Nakon Gorice se je Hodžić vratio u Lučko i tu se zadržao pola godine,a onda htio nešto više.

Na vrijeme provedeno u Hrvatskoj talentovani Hodžić kaže: “Moram se zahvaliti trenerima Cabraji, Milinoviću, Mladini i velikome profesoru Hrvoju Braoviću koji mi je stvarno mnogo pomogao.

Nakon toga dolazi u Sloveniju na probu u FC Koper za koji su igrali tad Danijel Pranjić i Senijad Ibričić. Tadašnji trener Igor Pamić bio je vrlo zadovoljan viđenjim i Nermin Hodžić potpisuje za FC Koper, a u vrlo kratkom vremenu izborio se je i za početni sastav u ekipi, za koju je postigao i dva pogotka u prvoj ligi Slovenije.

Nažalost FC Koper ostaje bez licence za prvu ligu Slovenije za sezonu 2017/2018 i ispada u četvrtu ligu.

Posebno se moram zahvaliti našem Senijadu Ibričiću gdje mi je mnogo pomogao,koji je ljudska veličina i sva njegova djela govore o tome,ma BABO riječi su kojima opisuje svoje vrijeme provedeno u FC Koper mladi Hodžić.

Ubrzo je stigla na adresu Nermina Hodžića ponuda Domžala, koju je bez razmišljana prihvatio.

U Europskoj ligi debitovao je za Domžale u utakmici protiv Freiburga pred prepunim njihovim stadionom. Domžale su u samom vrhu nogometa u Sloveniji i svake godine igraju u Evropskim takmičenjima-

Moram reći da sam u Domžalama ostvario već jedan od svojih snova, a to je igranje u Evropskoj ligi protiv Freiburga na njihovom prepunom stadionu.

O svojim planovima za budućnost Nermin Hodžić tvrdi: “Svjestan sam da je ispred mene još mnogo rada i učenja svaki dan, ali samo zdravlje da me služi, za ostalo ću se boriti.

Imam podršku svaki minut života roditelja i sestre koji su najzaslužni za moju karijeru i to je ono što mi daje snagu za dalje.

A.L. Bhlopta

KOMENTARI