Od Lušci Palanke kod Sanskog Mosta do Londona

HomeVijestiBiH

Od Lušci Palanke kod Sanskog Mosta do Londona

Poruka bh. državljanima koji su se u vrijeme pandemije zatekli u Njemačkoj

Od izbjeglištva do doktorata na University of Cambridge. Dug i trnovit, ali uspješan put prevalio je Milan Vrućinić, mladi fizičar koji danas radi kao menadžer i konsultant za Accenture, London, Fortune 500 firma (500 najprofitabilnih firmi u svijetu) sa prihodom od 43,2 milijarde dolara u 2019. godini i 492.000 zaposlenih, opslužujući klijente u više od 120 zemalja.

Znanje koje je stekao u Elektrotehničkoj školi u Prijedoru, ali i na PMF-u u Banjaluci, bili su odlična startna pozicija za evropske univerzitete.

Nakon mastera u Holandiji, uslijedio je doktorat na slavnom Kembridžu. Njegov je cilj uvijek bio doprinijeti transformaciji i pozitivnom utjecaju, zbog čega je svoju akademsku karijeru transformisao u korporativni svijet.

Podijelio je svoj životni put sa Bosnia & Herzegovina Futures Foundation kao i savjete za sve ljude širom svijeta kada su u pitanju savladavanja umjetnosti promjene, uravnoteženja IQ-a, EQ-a s TQ-om i uvjeravanja u tranziciji karijere.”Moramo izgraditi društvo u kojem će se vrednovati naporan rad i rezultati. To je presudno za povratak naše dijaspore i usporavanje odljeva mozgova.

Moramo se promijeniti kao društvo, način na koji pristupamo ljudima, poslu, rezultatima i prihvaćanju različitosti.” kaže Milan za kraj

.Milan je uzor svima nama, njegova postignuća su fantastična, ali njegov pogled na život, ljudski napredak i suživot je za sve pohvale.

Bila mi je velika čast ugostiti Milana i podijeliti njegovu priču.

SLUŠAJTE PODCAST OVDJE: bit.ly/FuturesVoicesMilan

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0