Od srca za nju: Uljepšajmo osmi mart djevojkama i ženama slabijeg imovinskog stanja

HomeVijestiBiH

Od srca za nju: Uljepšajmo osmi mart djevojkama i ženama slabijeg imovinskog stanja

Obilježite 8. mart u Caffeu Kino Sana

Volonteri Udruženja Ruku na srce drugu godinu zaredom pokreću projekat Od srca za nju, koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola, slabijeg imovinskog stanja, te im na taj način uljepšati Dan žena. Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže.

image

DONACIJE SE MOGU DOSTAVITI SVAKIM RADNIM DANOM OD 9 DO 22 H U PROSTORIJE HOMEWORK HUB-A I SUBOTOM OD 10 DO 12 H U CENTAR RUKU NA SRCE NA DOBRINJI

– Motivirani uspjesima naših projekata, svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret na budžet porodice koje se bore s lošim materijalnim stanjem, odlučili smo ponovo pokrenuti ovaj projekat. S obzirom da uskoro dolazi Međunarodni dan žena, smatrali smo da je to idealna prilika da izmamimo osmijeh na lice mnogim djevojkama i ženama, poručila je Najla Hrustan, predsjednica Udruženja.

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti svakim radnim danom od 9 do 22 h u prostorije Homework Hub-a (Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10 do 12 h u Centar Ruku na srce na Dobrinji (Esada Pašalića 8)

Također, moguće je izvršiti novčane uplate na broj žiro računa: 1990490056036171 (Sparkasse Bank, primalac: Udruženje Ruku na srce, svrha uplate: Projekat Od srca za nju). Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart 2020. godine

.OSLOBOĐENJE PORTAL

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0