instant fap

Odabrano 20 finalista za dječji festival

Odabrano 20 finalista za dječji festival

U staroj Gradskoj vijećnici sinoć su održane kvalifikacije kandidata za učešće na Festivalu za djecu pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“ .

Svi kandidati su pred žirijem izveli pjesmu po vlastitom izboru koju su otpjevali uz originalnu matricu. Odabrano je 20 takmičara koji će nastupiti na finalnoj večeri u Gradskoj dvorani u petak, 21. marta, u 19 sati. Treba istaći, da žiri neće imati lak zadatak da proglasi najbolje jer se još jednom pokazalo da u ovome gradu ima veliki broj talentovanih muzičara i izvođača, posebno mlađih naraštaja, koji su se na sceni ponašali kao velike zvijezde. Takmičenje za sanske osnovce će biti organizovano u dvije kategorije, učenici od 1 do 5 i 6 do 9 razreda. U prvoj kategoriji će nastupiti devet takmičara i to: Irma Osmančević, Elma Ramić, Dalila Halilović, Đenan Ramić, Benjamin Hukić, Armin Hegić, Nermin Hodžić, Mejra karajković i Ajla Zukić. Za drugu kategoriju se plasiralo 11 takmičara, a to su: Aida Grgić, sara Selman, Nedin Ramić, Ammar Arnautović, Emin Halkić, Džejlana Čaušević, Sanjin Aganović, Selma Jaskić, Ejub Vajrača, Vedad Ramić i Zerina Kaltak.
Takmičenje je namjenjeno onima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova, te scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Datum održavanja Festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda.
Pomenimo, da je počela prodaja ulaznica za Festival, a karte po cijeni od 3 KM se mogu nabaviti u prostorijama Radio Sane, te u Gradskoj dvorani. Na finalnoj večeri u Gradskoj dvorani, pored samog takmičenja, će biti organizovan i bogat kultorno – zabavni program u kojem će učestovati hor Melodi, zatim učenici muzičke škole u Sanskom mostu Arijan Čengić, Merjema Fikić i Lejla Karabeg, te Alja Krupić, pobjednica „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“ Očekuje se, kao i na sanskoj Audiciji, velika posjeta gledalaca, a zahvaljujući sponzorima, slušaoci Radio Sane ulaznice mogu obezbjediti tokom emisije posvećene predstojećem Festivalu koja je na programu svakim danom od 11 sati.
Na kraju poruka organizatora učenicima i njhovim roditeljima je – ne čekajte, obezbjedite svoje mjesto, budite i Vi dio prvog sanskog dječijeg Festivala.autor:radiosana.

KOMENTARI