Odbačena prijava ef. Kovačevića

HomeLokalne temeSanski Most

Odbačena prijava ef. Kovačevića

Asim Kamber: Hodajuća laž

Nakon što je glavni imam Medžlisa u Sanskom Mostu Husein ef. Kovačević predao nadležnom tužilaštvu prijavu protiv Veiza Fikića iz Sanskog Mosta, tužilaštvo je po ovom predmetu provelo istragu. U samoj prijavi Kovačević je Fikića optužio za pokušaj ucjene.

Istraga koja je provedena u ovom predmetu i izjave svjedoka koje je tužilaštvo ispitalo zapravo je potvrdilo tvrdnje o preljubu koji je u javnosti pominjao Fikić i zbog čega je došlo do razvoda Fikića i njegove supruge Emsije.

U toku je istraga nadležnog tužilaštva i o još jednom predmetu koji se tiče Medžlisa a riječ je o nestalom novcu kojeg su džematlije Sanskog Mosta uplaćivale za Kurbane.

Bivši Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Ilfad Ičanović je formirao Komisiju koja je utvrdila činjenično stanje u blagajni Medžlisa i stvarni nedostatak sredstava. Sa ovom činjenicom su upoznati i Izvršni odbor, Skupština Medžlisa i bihaćki Muftija ef. Makić koji je prisustvovao godišnjoj Skupštini Medžlisa u Sanskom Mostu.

O problemima Medžlisa Sanskog Mosta upoznat je i Rijaset Islamske zajednice u Sarajevu.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Unesite Vaše ime... 6 godina ago

    Fadil Svaki pravi musliman netreba da se boji istine,al ako je napravio igresku sam je i svjesan da treba snositi posljedice Alah je milostiv almoramo radit casno iposteno.

DISQUS: 0