instant fap

Odgovor Almina Hopovca

Odgovor Almina Hopovca

Ne mogu a da se ne osvrnem na kolumnu na portalu inmedia.ba, autora g. Asima Kambera (“Hamdoidi u S.M.”). Sigurno me na to tjera, kako Autor navodi, moj “mladjahni” duh. Poštujući slobodu riječi i govora, nadam se da će isti portal objaviti i ovo.

Prvo želim autoru, već pomenute kolumne, uputiti riječi zahvale na lijepim i, nadam se, iskrenim čestitkama za izbor moje skromne malenkosti. Moram priznati da sam iznenadjen i počastvovan da se jedna takva politička gromada bavi uopće mojom malenkošću. Interesantno…

Želim autora pohvaliti na izboru slike na kojoj smo uvaženi profesor Utješanović i ja (iz još mladjih dana)…odabir je zaista sa ukusom. Drago nam je što smo postali muze vaše pjesničke svakidašnjice.

Razočaravajće su zaista poruke (kao poslanika u skupštini USK i političara) koje šaljete omladini vezane za politički pedigre, evo sasvim slučajno moje ličnosti. Ja imam običaj reći (i u sdpu) izvinite što se nisam rodio 61… Nismo mi krivi, valjda je to Arhitekt ove zbilje tako namjerio.
Izbor mene za predsjednika OO (evo zacrvenio sam se malo) je derivat ,naravno Vama humorističan, rada i zalaganja i neko je to, evo prepoznao (tačnije delegati konferencije). Problem je gospodine Kamber što je sve manje “mladjahnih” sa bilo kakvim pedigreom (pa i političkim)… Odlaze. Neko je odgovoran i za to.

Priznajem, dirnuli ste me zaista na visokoj emotivnoj razini pišući o skrbništvu i zalaganju za narod. Zaista to teoretski, a i stilski, dobro dočarate; samo sto od te borbe ja vidim samo borbu za fotelje, ponajviše!

esdepeovci 1

Ovdje moram napomenuti da je nama, “Hamdoidima” (ne mogu se oteti utisku da žalite što nismo “Asimoidi”), veoma drago što imamo podršku predsjednika naše kantonalne organizacije, i dalje aktuelnog premijera USK…na čelu one vlade (vjetrenjača) protiv koje ste se borili. Taj sizofov posao ste evo radili mjesecima, pola godine, a gradjani gubili ponajviše.

Ništa nas neće spriječiti u borbi za jedno novo vrijeme, u borbi gdje će mladi ljudi stati na crtu, neopterećeni strahom i prošlošću… Nećemo sigurno biti marionete poput onih u općinskom vijeću i predmeti ucjena i manipulacija. Neće nas spriječiti ni pokušaji diskreditacije i objavljivanje svadjalački nastrojenih, u zadnje vrijeme malogradjanskih tekstova, koji nemaju nikakve veze sa problemima i socio-ekonomskom situacijom u kojoj se nalazi naša zajednica. Istinski ćemo se boriti za Sanski Most!

Uvazeni poslaniče, gospodine Kamber, mi “Sdpoidi” Vas toplo pozdravljamo uz pjesmu našeg dragog Sanjanina “ja sam svoj samo svoj zato ne mogu biti tvoj”.

Almin Hopovac

KOMENTARI