instant fap

Odigrano 5. kolo Prve lige FBiH

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 5. kola Prve nogometne lige FBiH.

I u ovom kolu su gostujuće ekipe imale puno uspjeha, te su ostvarile jednu pobjedu i čak tri neriješena ishoda, a u četiri susreta slavili su domaćini. Stijelci su bili raspoloženi, tako da niti jedna utakmica nije završena nepopularnim rezultatom 0:0. Postignuto je 25 golova, od čega čak sedam u Goraždu, te pet u Vitezu. Već smo objavili da su igrači Podgrmeča iz Sanskog Moista napravili veliki rezultat u Bugojnu, gdje su protiv neugodne Iskre osvojili veliki bod, a rezultat je glasio 1:1.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:  KAKANJ: Rudar – Jedinstvo 3:1, VITEZ: Vitez – Branitelj 4:1, LUKAVAC: Radnički – Troglav1:1,
TUZLA: Sloboda – Čapljina 1:1, CAZIN: Krajina – Bosna 0:1,VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Bratstvo 0:2    i BANOVIĆI: Budućnost – Goražde 5:2.
Na čelu tabele je Bratstvo sa 11 bodova, a bod manje imaju Vitez  i Budućnost .
Po 9 bodova  su sakupili četvrti Rudar  i peti Branitelj, a Podgrmeč je na šestom  mjestu sa 8 bodova. Slijede sedma Sloboda, osmo Jedinstvo, deveta Krajina i deseta Bosna sa po sedam bodova, bod manje na jednaestom  mjestu  ima Goražde, a po pet bodova su osvojili dvanaesta Iskra, trinaesta Čapljina i četrnaesti Troglav. Na petnaestom mjestu je Radnički sa četiri boda, dok je na začelju tabele Krajišnik bez osvojenih bodova.
Naredno kolo se igra 15. i 16. Septembra u 16:30 sati, a sastaju se:
BIHAĆ Jedinstvo – Goražde , GRAČANICA Bratstvo – Budućnost , VISOKO Bosna – Krajišnik , ČAPLJINA Čapljina – Iskra  LIVNO Troglav – Sloboda , MOSTAR Branitelj – Radnički  i KAKANJ Rudar – Vitez, dok će u Sanskom Mostu Podgrmeč  ugostiti Krajinu iz Cazina, a utakmica se igra u subotu.

KOMENTARI