instant fap

Odigrano 8. kolo Prve lige FBiH

Proteklog vikenda odigrane su otakmice 8. kola Prve lige Federacije BiH. U ovom kolu gostujuće ekipe su ponovo imale uspjeha ostvarivši jednu pobjedu i dva remija, dok su u pet susreta slavili domaćini. Strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi tako da je na osam stadiona postignuto samo 17 golova, od čega čak šest u Čapljni, dok su dvije utakmice završile nepopularnim rezultatom 0:0.

Već smo objavili da su nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta ostvarili i četvrtu domaću pobjedu, ukupno petu u ovoj sezoni, a Sanjani imaju i dva remija. Sanski prvoligaš ovaj put je savladao Budućnost iz Banovića rezultatom 2:1.
U ostalim susretima su postignuti sljedeći rezultati: VITEZ: Vitez – Radnički 3:0. BIHAĆ: Jedinstvo – Bratstvo 2:1, VISOKO: Bosna – Goražde 1:0, ČAPLJINA: Čapljina – Krajišnik 6:0, LIVNO: Troglav – Krajina 0:0, MOSTAR: Branitelj – Iskra 0:0 i KAKANJ: Rudar – Sloboda 0:1
Na čelu prvenstvene ljestvice su Vitez i Podgrmeč sa po 17 osvojenih bodova, treći je Branitelj sa jednim bodom manje, dok je do ovog kola prvoplasirano Bratstvo sa 15 bodova sada na četvrtom  mjestu. Po 13 bodova su osvojili tri ekipe peto Jedinstvo, šesta Budućnost i sedmoplasirana Bosna. Slijede osma Čapljina i deveta Krajina sa 11 bodova, a deseta Sloboda i jedanaesti Rudar imaju jedan bod manje.  Na dvanaestom mjestu je Iskra sa devet bodova, koliko ima i trinaesti Troglav. Po sedam bodova imaju četrnaesti Radnički i petnaesto Goražde, dok je na posljednjem mjestu Krajišnik bez osvojenih bodova.
Takmičarski organ Nogometnog saveza Federacije BiH donio je odluku o promjeni termina utakmica 9 kola Prve lige Federacije BiH. Zbog Lokalnih izbora na prostoru BiH koji će se održati 7.oktobra, sve utakmice odigrat će se u subotu 6. oktobra 2012. godine sa početkom  u 15:30 sati. U narednom kolu se sastaju: LUKAVAC: Radnički – Jedinstvo ,  TUZLA: Sloboda – Vitez , BUGOJNO: Iskra – Rudar , CAZIN: Krajina – Branitelj , VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Troglav , BANOVIĆI: Budućnost – Čapljina, GRAČANICA: Bratstvo – Bosna, dok se sanski prvoligaš Podgrmeč u Goraždu sastaje sa tamošnjim istoimenim klubom. 

KOMENTARI