Odlične vijesti/ 500 hiljada KM za put Sanski Most – Banja Luka

Homeinmedia danasUncategorized

Odlične vijesti/ 500 hiljada KM za put Sanski Most – Banja Luka

Dan nezavisnosti i u Hammu (FOTO)

Za potrebe izgradnje puta Sanski Most-Banjaluka preko Bronzanog Majdana, Vijeće ministara BiH osiguralo je 500 hiljada maraka i radi se o sredstvima iz GSM licence.

Odluku Vijeća ministara danas je pozdravio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakavši kako je to korak naprijed u realizaciji ovog generacijskog projekta za naš grad.Strateški interes Sanskog Mosta je cestovno povezivanje sa Banja Lukom preko Bronzanog Majdana i to je jedan od prioritetnih projekata lokalnih vlasti  u svim proteklim godinama. Njegova realizacija imala bi ogroman komunikacijski i ekonomski značaj za sansku općinu.

Asfaltiranjem ovog putnog pravca skratio bi se put od Sanskog Mosta do Banja Luke za više od trideset kilometara i to bi bio naš najkraći izlaz do autoputa. Pored toga, na ovaj bi način ekonomski oživjeli područje koje se nalazi uz ovaj putni pravac i koje je u ovom trenutku ekonomski mrtvo.

Iako je do sada bilo dosta priče o ovom projektu, malo je toga urađeno, tako da su sredstva Vijeća ministara BiH prvi korak u konkretizaciji ove priče. „Za Sanski Most ovo je generacijski projekat i ovo su inicijalna sredstva. Ovim putem zahvaljujem Vijeću ministara BiH i predsjedavajućem Denisu Zvizdiću i nadam se da ćemo preko naših političkih zastupnika obezbjediti preostala neophodna sredstva.“, istakao je načelnik Hasanbegović.

Put koji povezuje Sanski Most preko Bronzanog Majdana sa Banjalukom izgrađen je prije više od tri decenije, ali nikada u cijelosti nije presvučen asvaltom i danas se, uslijed neredovnog održavanja, nalazi u lošem stanju.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Benita Todorovac 5 godina ago

    Radujem se ovakvom iznenadenju i svaka cast gospodinu Harisu za ovaj napredak…nesto sto je jako potrebno Sanskom Mostu…hvala Vam

DISQUS: 0