instant fap

Odlučujemo sami o sebi

Za nas je velika stvar što će Stevanović i Bešić biti uz nas u odlučujućim utakmicama, kazao je Jagodić

Osim nedjeljnog trijumfa nad Širokim Brijegom, kojeg je Čelik na Kamberovića polju savladao golovima mladog reprezentativca Jasmina Mešanovića, selektora naših nada Vladu Jagodića obradovao je i kolega Safet Sušić, definitivno potvrdivši da će mu u kvalifiakcionim mečevima za plasman na EP prepustiti Miroslava Stevanovića i Muhameda Bešića.

Sigurnih 11 internacionalaca

“Za nas je velika stvar što će Stevanović i Bešić biti uz nas u odlučujućim utakmicama protiv Grčke i Njemačke. Drago mi je što se Stevanović pokazao i u A reprezentaciji i vjerujem da će nastaviti kontinuitet dobrih igara”, kazao je Jagodić, koji je jučer objavio širi spisak igrača na koje će računati u susretima protiv Grčke (7. septembra) i Njemačke (10. septembar).
Jagodić je izdiktirao imena 33 igrača, a spisak će biti reduciran narednog ponedjeljka. Ipak, 11 internacionalaca je sigurnih i oni će se pojaviti na okupljanju zakazanom za 3. septembar do 20 sati u vogošćanskoh hotelu Park. To su: Nemanja Bilbija (Vojvodina), Miroslav Stevanović (Vojvodina), Milan Đurić (Cremonese), Enes Sipović (Otelul Galati), Edin Višća (Istanbul BB), Muhamed Bešić (HSV), Mateo Sušić (Istra Pula), Goran Zakarić (Lokomotiva Zagreb), Ognjen Gnjatić (Rad Beograd), Sanjin Prcić (Sochaux), Marko Maletić (Stuttgart).

Selektor naših nada pozive je uputio i 22 igrača iz Premijer lige BiH od kojih će, u zavisnosti od forme i zdravstvenog biltena, desetorica ostati na čekanju. Jagodić je na prošireni spisak uvrstio sljedeće igrače: Stefan Tomović (Slavija), Semir Bukvić (Željezničar), Almin Abdihodžić (Sarajevo), Toni Markić (Zrinjski), Amer Dupovac (Sarajevo), Adnan Kovačević (Travnik), Benjamin Čolić (Željezničar), Josip Kvesić (Željezničar), Dino Ćorić (Široki Brijeg), Srđan Grahovac (Borac), Nermin Zolotić (Željezničar), Jasmin Mešanović (Čelik), Amer Bekić (Zrinjski), Asmir Suljić (Sarajevo), Gojko Cimirot (Leotar), Haris Duljević (Olimpic), Kenan Horić (Čelik), Mile Pehar (Zrinjski), Denis Zvonić (Velež), Petar Kunić (Borac), Slavko Brekalo (Široki Brijeg) i Dženan Durak (Olimpic).

Opasnost od kartona

“Došli smo do dvije ključne utakmice u kvalifikacijama. Protiv Grčke i Njemačke odlučujemo sami o sebi i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti u našim namjerama, a to je plasman u baraž. S obzirom na to da imamo šestoricu igrača sa po jednim žutim kartonom, u slučaju da neko protiv Grčke zaradi suspenziju, kadar ćemo popuniti sa igračima sa proširenog sapiska”, objasnio je Jagodić.

Utakmice protiv Grčke i Njemačke bit će odigrane na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu, a u prodaji će biti po 5.000 ulaznica po cijenama od tri i pet KM.

KOMENTARI