instant fap

Odluka o neučešću BiH na Eurosongu finalna i izvršna

Poslovodni odbor Radiotelevizije BiH (BHRT) saopćio je danas da je već nedavno donio odluku da BHRT ne učestvuje u takmičenju za pjesmu Evrovizije 2013. koje će se održati u Malmeu (Švedska) te da je o tome izvjestio i EBU, čija je punopravna članica.

bhrt-odluka-o-neucescu-bih-na-eurosongu-finalna-i-izvrsna-

Iz tog članstva proizilazi pravo BHRT-a koje nije prenosivo na treća lica, što znači da niko drugi osim BHRT-a ne može donijeti odluku o aktivnom učešću Radiotelevizije BiH u Eurosong takmičenju, načinu organizacije i realizacije izbora pjesme predstavnice BiH, odnosno BHRT-a.

U saopćenju za javnost BHRT-a ističe se da je Poslovodni odbor BHRT-a donio odluku koja je finalna i izvršna, dodavši da je teška, ali i jedina realna.

“Inicijative, za koje saznajemo u javnosti o različitim ponudama pripreme i organizacije ili čak nuđenja gotovih rješenja od  drugih, nažalost, nisu pravovremno niti zvanično stigle na adresu BHRT-a. Na kraju, ističemo da je zahvaljujući upravo BHRT-u očuvana tradicija prisustva BiH na, u ovom slučaju, muzičkoj sceni Evrope i da ta tradicija neće biti prekinuta činjenicom da BHRT nema pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2013”, ističe se u saopćenju.

Svi gledatelji i slušatelji programa BHRT-a, BHT1 i BH radija 1 neće bit uskraćeni za jedan od njihovih omiljenih programa, jer će BHRT osigurati direktne prijenose obje polufinalne i finalno veče Eurosonga, navodi se u saopćenju BHRT-a.

KOMENTARI