instant fap

Održan šahovski turnir

Goran Trkulja iz Zenice pobjednik je šahovskog turnira  „Sana open 2012“ koji je u nedelju održan u sanskom Starom hotelu. 

Ovaj sportski događaj se tradicionalno organizira povodom obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most, a i ove godine je ispunio očekivanja organizatora. Nastupilo je 26 takmičara iz Zenice, Banja Luke, Prijedora, Bihaća i domaćih takmičara članova Šahovskog kluba „Doktor Dido“.
Prema riječima  Refika Šišića, sekretara sanskog šahovskog kluba, radi se o jednom od najjačih turnira na ovom prostoru, a obzirom na kvalitet igrača i  jaku konkurenciju.
„  Izuzetno je jak turnir. Ove godine imamo čak četiri internacionalna majstora, jednog velemajstora i dvojicu fide majstora, te osam majstorskih kandidata koji se nalaze na rejting listama Bosne i Hercegovine. Smatra se da je ovo je jedan od najjačih vikend turnira u regiji, jer smo stvarno okupili kvalitetne bh igrače,“ rekao je Šišić.
Prvoplasirani Goran Trkulja je osvojio šest poena, koliko ima na drugom mjestu Milan Vukić iz Banja Luke, dok je treće mjesto osvojio također Banjalučanin Vlado Jakovljević. Najbolje plasirani sanski šahista je Ismet Rizvanović koji je zauzeo šesto  mjesto. Pobjednik Trkulja je pohvalio organizatora turnira.
„ Lijepo je doći u ove krajeve, jer su ljudi gostoljubivi i uvijek uživam da igram u Sanskom Mostu.  Drago mi je da sam pobijedio, bilo je lijepih i neizvjesnih partija. Na kraju sam bio prvi uz malo sreće jer sam dijelio prvo mjesto sa velemajstotom Vukićem“, rekao je Trkulja.
Na ovogodišnjem šahovskom „Sana openu“ takmičenje je održano i u konkurenciji veterana i kadeta. Najbolji veteran je Nesib Šahbegović, a kod kadeta dječak Sandi Ćehajić koji naglašava da će se u budućnosti posvetiti ovoj drevnoj igri.
„ Drago mi je i sretan sam što sam osvojio prvo  mjesto. Treniram svaki dan, nastaviću i dalje igrati šah i očekujem još pobjeda i dobrih rezultta“, naglašava mladjahni Ćehajić.
Pored trojice prvoplasiranih igrača novčane nagrade su dobili i oni takmičari koji se plasirali do devetog mjesta, a nagrađeni su i nabolji veteran i omladinac.

KOMENTARI