instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Održan sastanak Ilmije: Smijenjen Kovačević

Održan sastanak Ilmije: Smijenjen Kovačević

Jučer je Medžlis islamske zajednice Sanski Most posjetio Reisov izaslanik Ismail Smajlović.

Smajlović je u Rijasetu zadužen za pravne i administrativne poslove Islamske zajednice BiH.

Povod njegovog dolaska je smjena glavnog imama Sanskog Mosta Huseina ef. Kovačevića i sređivanje prilika u ovom Medžlisu. Javnosti je poznato da je posljednjih nekoliko godina u financijskom poslovanju bilježen značajan financijski manjak a da istovremeno organi Medžlisa nisu imali nikakve informacije o utrošku sredstava.

Glavni imam je i financijski izvještaj za prošlu 2017. godinu uputio Rijasetu a da o tome nije raspravljao ni Izvršni odbor ni Skupština Medžlisa.

Većina imama i članova Izvršnog odbora Medžlisa je zahtijevala da se što prije izvrši primopredaja između smijenjenog Kovačevića i novoimenovanog glavnog imama Mirze ef. Žerića.

Usput smo pitali i Predsjednika OO SDA Sanski Most Asima Kambera za komentar o prozivkama smijenjenog imama i lokalnih portala. Kamber nam je kratko odgovorio: „Nikada nisam rekao glavnom imamu da ga svake džume prati trideset mojih ljudi. To je pomalo i smiješno, jer svaku džumu u gradskoj džamiji prati barem tristo aktivista SDA, ali ne da slušaju političke govore nego da dobiju vjerske pouke. Vjerujem da će se problemi u Medžlisu brzo riješiti na zadovoljstvo svih džematlija i građana Sanskog Mosta.“

KOMENTARI