instant fap

Održan sastanak „Prijatelja životinja Sanski Most“

Održan sastanak „Prijatelja životinja Sanski Most“

Zapisnik sa sastanka „Prijatelja životinja Sanski Most“
Sanski Most, 22. Februar 2015.

Tema: Raspodjela dana & aktivnosti na terenu

Prisutni: Aida, Ado, Belma, Amila

Obzirom na vrlo loš odaziv na zakazani sastanak, te manjak ljudstva, zaključak lansiramo u startu: Držimo se izgleda i dalje one narodne, Uzdaj se u se i u svoje kljuse!… Nadamo se boljim danima i konkretnijem odazivu na sastancima i na našim svakodnevnim akcijama. Moramo ipak misliti pozitivno i dalje vas sve animirati. Potrebno nam je još volontera koji mogu makar neke dane u sedmici odnosno nekoliko sigurnih sati odvojiti i olakšati rad udruženja.

Raspodjela dana & aktivnosti na terenu – koje uključuju svakodnevni obilazak naših štićenika, raspodjela hrane i vode, čišćenje boksova, socijalizacija pasa, pružanje adekvatne njege (lijekova i drugih intervencija po potrebi – Ado T.), navikavanje na povodac, šetanje, igranje itd.

U nastavku naglašavamo za sve volontere vrlo važnu stvar:
Obavezno je da se javimo Adi ili ga obavjestimo o novim psima. Ni pod kojim okolnostima, ne smijemo dovoditi pse, posebno one čije zdravstveno stanje nam nije poznato i ostavljati ih u boksove i ostala skloništa s odraslim psima i štencima, za koje se već brinemo. KARANTIN je neophodan odnosno Adnan T. vrši nadzor novih pasa i pasa čije je zdravstveno stanje upitno, te u dogovoru s njim ćemo djelovati dalje.

MOLIMO SVE volontere i prijatelje udruženja da ovaj dio shvatimo svi ozbiljno i poštujemo!

Moramo se pridržavati dogovora i određenih pravila, kako bi zaštitili kako pse tako i ljude, te kako ne bismo sami sebi narušavali naš „Sizifov posao“ odnosno ovaj plemeniti aktivizam. Ima već dosta nesavjesnih i nehumanih ljudi koji to svakodnevno čine.

Raspodjela dana za obilaske:

• Pon. : Ado
• Uto.: Aida
• Srijeda: Ado
• Čet.: Anesa, Emina
• Petak: Belma
• Sub.: Aida
• Ned.: Anesa, Emina

(Amila terenski uskače kad je u Sani, kao i ove sedmice.)

Danas smo imali ipak uspješan dan bez obzira na malobrojnost, pa smo uspjeli obići sve štićenike i uraditi dosta toga. I Anesa i Emina su nam se priključile i danas.
Foto album slijedi uskoro. Molimo da ga svi članovi dijele, kako bismo zajedničkim snagama animirali potencijalne udomitelje. Unaprijed hvala svima!

Na današnjem sastanku sjetili smo se i junior volontera, koji i te kako mogu biti primjer svima nama, kada je riječ o predanosti, požrtvovanosti, suosjećanju i znanju o njegi pasa. Zato koristimo i ovaj zapisnik da posebno pohvalimo upravo najmlađu podršku! Elma Z., Dženana, Melina, Amina, Elma O., Samra, Belma, Emso i Ejub: Zlatni ste!!!!!!!

KOMENTARI