instant fap

Održan turnir u uličnoj košarci

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ proteklog vikenda na igralištu DTV Partizan održan je turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Sana street ball 2012“.

I ove godine članovi nevladine organizacije „Sana u srcu“ potrudili su se oko organizacije turnira u uličnom basketu, koji je kao i prethodne godine svojom kvalitetom opravdao sva očekivanja, te izazvao veliki interes kod ljubitelja košarke u Sanskom Mostu. Na turniru je nastupilo osam ekipa iz Sanskog Mosta, Prijedora, Bihaća i Cazina, koje su bile podijeljene u dvije grupe.

Prvog dana igrani su mečevi prve faze turnira, gdje su ekipe iz obje grupe igrali međusobne susrete svako sa svakim. Dvije prvoplasirane ekipe plasirale su se u polufinale, koje je odigrano drugog dana turnira. Organizatori turnira, potrudili su se da i ove godine dovedu jedno poznato ime u svijetu košarke, koje bi svojim prisustvom uveličalo ovaj atraktivan sportski događaj. Prošle godine to je bio Dževad Alihodžić, a ove godine specijalni gost turnira bio je poznati bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri sa dosta uspjeha igrao u nekolioko inostranih i domaćih klubova, a bio je i član košarkaške reprezentacije BiH sa kojom je nastupio na pet evropskih prvenstava.

On je istakao zadovoljstvo zbog poziva organizatora, dodavši kako ni velika razdaljina između Mostara i Sanskog Mosta nije ga spriječila da bude dio ovogodišnjeg turnira. Isto tako istakao je kako sve četiri ekipe koje su nastupile u polufinalu ovogodišnjeg „Sana street ball“ turnira u uličnoj košarci posjeduju određeni nivo kvaliteta, u kojima igraju veoma talentovani mladi igrači. Pobjednici polufinalnih mečeva, „Kafe Maćado“ iz Prijedora i „DOO Vrbanja“ iz Sanskog Mosta, plasirali su se u finale, dok je u meču između „Juniora“ i „Tubok Venecije“ pobijedila ekipa „Juniori“ te tako osvojila treće mjesto. Prije odigravanja finalnog meča priređeno je takmičenje u šutiranju trojki i atraktivnom zakucavanju.

Najuspješniji trojkaš bio je Elmir Bilić iz Sanskog Mosta dok je u zakucavanju, specijalni žiri za pobjednika proglasio Anisa Bojića. Finale turnira izazvalo je veliko zanimanje, a u uzbudljivom meču pobjednik ovogodišnjeg „Sana street ball“ postala je ekipa „Kafe Maćado“ iz Prijedora. Najboljim ekipama i pojedincima dodijeljene su vrijedne nagrade koje je obezbjedio organizator dok je za najboljeg igrača proglašen Srđan Golubović, član pobjedničke ekipe. Generalni pokrovitelj drugog po redu turnira „Sana street ball“ bila je općina Sanski Most, a turnir je svečano proglasio otvorenim načelnik dr. Mustafa Avdagić.

KOMENTARI