instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Održana konvencija SDP-a Sanski Most

Održana konvencija SDP-a Sanski Most

U organizaciji Općinskog odbora SDP-a Sanski Most sinoć je u sali Općinske vijećnice održana konvencija ove političke partije na kojoj su predstavljene osnovne programske smjernice i politička platforma pred predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Prije početka konvencije položeno je cvijeće na Spomenik oslobodiocima Sanskog Mosta te odata počast svima koji su ugradili svoje živote u temelje slobodne BiH. Gost konvencije bio je generalni sekretar SDP-a BiH, Irfan Čengić, koji je istakao kako je SDP ozbiljno i temeljito pristupio pripremama za izborni proces. „Ovih dana u svim našim organizacijama u BiH održavamo konvencije i građanima predstavljamo naš politički program.

Na predstojećim izborima očekujemo znatno bolji rezultat nego prije dvije godine, a pravo na takva očekivanja daju nam i ankete o političkom raspoloženju građana.“, istakao je Čengić. On je dodao kako će SDP svoj politički program temeljiti na ekonomskim temama, zapošljavanju i privredi. „Mnogi će reći kako to nije isključiva nadležnost lokalnih vlasti, ali su naši načelnici u Gradačcu, Bosanskoj Krupi u Ključu pokazali kako se mogu stvoriti uslovi u lokalnim zajednicama za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.“, rekao je Čengić.

Kada je riječ o Unsko sanskom kantonu, on je rekao kako SDP ima ambicije da zadrži načelnička mjesta u Ključu i Bosanskoj Krupi te ponovo pobjedi u Bihaću, dok će u preostalim gradovima, u skladu s odlukama lokalnih organizacija, podržati svoje ili zajedničke kandidate za načelnike.

Predsjednik OO SDP Sanski Most, Almin Hopovac, rekao je kako su duboko zagazili u pregovore sa drugim opozicionim političkim partijama o koordiniranom nastupu na predstojećim izborima. „To se odnosi prije svega na podršku zajedničkom kandidatu za načelnika općine i na dobrom smo putu da se dogovorimo.“, rekao je Hopovac.

U sklopu konvencije predstavljeni su planovi SDP-a u oblasti ekonomije i svih sfera društvenog života, koji se ogledaju u podsticanju otvaranja novih radnih mjesta, programima za mlade te reformama u oblastima lokalnog obrazovanja, zdravstva, socijalne politike, kulture i sporta.

Sa svim ovim političkim projekcijama, kako je istaknuto, građani će biti upoznati u narednim mjesecima i tokom izborne kampanje.

KOMENTARI