instant fap

Održana manifestacija „Dani Pobriježana“

U prostoru društvenog doma u naselju Pobriježje, održana je četvrta po redu manifestacija „Dani Pobriježana“.

Na inicijativu mještana ovog naselja, prije nekoliko godina pokrenuta je manifestacija „Dani Pobriježana „ koja ima za cilj okupljanje i druženje što većeg broja mještana iz ovog prigradskog naselja. S obzirom da se održavanje ovogodišnje manifestacije vremenski podudaralo sa bajramskim praznicima, mnogobrojni mještani ovog mjesta koji trenutno žive i rade u zapadnoevropskim državama, iskoristili su svoj kratkotrajni boravak u Sanskom Mostu da prisusutvuju ovom događaju.

Ovogodišnje tradicionalno okupljanje mještana Pobriježja uveličano je svečanim otvaranjem novoizgrađenog sportskog igrališta, koje se nalazi neposredno uz rijeku Blihu.
Predsjednik organizacionog odbora Mirza Omić zahvalio se svima koji su na bilo koji način učestvovali u izgradnji igrališta i organizaciji ove manifestacije. Izgradnju igrališta u cjelosti je finansirala općina Sanski Most, a ukupna vrijednost radova iznosila je 26 000 maraka. Kao predstavnik općine Sanski Most, ovom događaju prisustvovao je Senad Džananović.

Simboličnim izvođenjem početnog udarca na centru terena otvoreno je novoizgrađeno sportsko igralište. Početni udarac izveo je Ibro Hasić, nekadašnji nogometaš Podgrmeča i istaknuti sportski radnik, koji je u svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri sa dosta uspjeha vodio mlađe uzrasne kategorije ovog kluba, pod čijim su vodstvom stasavale mnogobrojne generacije igrača.

On je zajedno sa najmlađim mještanima otvorio igralište u Pobriježju, te je pri tom izrazio nadu da će ovaj prostor u buduće biti mjesto koje će okupljati djecu i mlade. Prema riječima mještana, u dogovoru sa predstavnicima općinskog organa uprave, u narednom periodu uslijediće postavljanje tribina i izgradnja zaštitne ograde

KOMENTARI