instant fap

Održana novinarska sekcija inmedia.ba

Održana novinarska sekcija inmedia.ba

U prostorijama mješovite srednje škole danas je održana prva novinarska sekcija u Sanskom Mostu, organizovana od strane najuspješnijeg i najposjećenijeg web portala, Inmedie.

Portal Inmedia je u funkciji od maja 2012 godine. Sastavljen je iz grupe mladih ljudi, novinara, fotografa, informatičara  s namjerom da vas građane, obavještavaju o svakodnevnim dešavanjima i prenose za vas bitne informacije. Međutim portal se nije ograničio samo na naš grad, nego i na susjedne gradove, države itd. Broj posjetioca iz dana u dan raste. Od samog početka rada pa do danas, uspješno je realizovano mnogo projekata. Današnje okupljanje, smatramo jednim od tih.

U realizaciju sekcije su uključeni svi članovi portala, a današnju prezentaciju održale su buduća profesorica engleskog jezika Selma Hadžibajramović i buduća novinarka Selma Durmišević.

Na sekciji su mladi dobili saznanja o osnovama novinarskog zanata: saznali su sve o novinarskim žanrovima koji se koriste u tiskanim i elektronskim medijima, vrstama medija: tiskovinama, radiju, televiziji i internetu te su naučili elemente od kojih je građena i kako napisati vijest.

Sekcija je zamišljena kako bi mladima dala osnove znanja kako bi se što stručnije i jednostavnije uključili u proces pisanja članaka za portal inmedia.ba, ali i prezentirali svoj talent u društvu.

Novinarska sekcija će se provoditi u svim srednjim školama, ali i osnovnim. Zbog velike zainteresiranosti učenika naknadno ćemo objaviti raspored održavanja novinarskih radionica u Sanskom Mostu.

[print_gllr id=42815]

KOMENTARI