instant fap

Održana Skupština Medžlisa IZ Sanski Most

Održana Skupština Medžlisa IZ Sanski Most

24.02.2019 je, u prostorijama Gradske općinske vijećnice, održana redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most na kojoj su razmatrani izvještaji o radu Medžlisa u protekloj godini.

Na samom početku, prisutnima se obratio predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa, mr. Nurija Jakupović koji je predložio radno predsjedništvo u sastavu: prof. Zerin Krupić, predsjedavajući, te Asmir Džafić, dopredsjedavajući Skupštine. 

Ašere na početku, kao i zapisnik vodio je Nisvet ef. Horozović. 
Izvještaji su obuhvatili vjersko-prosvjetni, administrativno-pravni i računovodstveni aspekt rada i djelovanja Medžlisa.

Svaki od izvještaja zasebno je prezentiran, a 37 zastupnika naših džemata koji su sve radne materijale dobili ranije, imali su priliku da iste tretiraju, te dobiju potrebna pojašnjenja od nadležnih koji su bili na dispoziciji za davanje potrebnih pojašnjenja.

Štaviše, rukovodstvo Medžlisa IZ uputilo je poziv zastupnicima da za svaku i najmanju eventualnu nejasnoću traže pojašnjenje i odgovor. 
Izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu podnio je gl. imam Mirza ef. Žerić, izvještaj o administrativno-pravnom poslovanju podnio je doskorašnji predsj. Povjereništva IO Senad ef. Omić, a računovodstveno-finansijski izvještaj predstavio je računovođa Denijal Ogrešević, predstavnik firme “Deni Kodeks”. 

Glavni imam je u svome izlaganju podsjetio zastupnike na određene probleme sa kojima se Medžlis susreo u proteklom periodu, te obrazložio neke mjere koje je bilo nužno poduzeti za stabilizaciju finansijskog poslovanja Medžlisa. 

Nakon određenih rasprava i analiza, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni, nakon čega su zastupnici džemata podnosili određene inicijative i prijedloge iz domena rada džemata. 

Gosti na Skupštini Medžlisa bili su općinski načelnik, Faris Hasanbegović, te Direktor uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ, Ismail ef. Smajlović. 

Načelnik općine koji je skoro do samog kraja prisustvovao Skupštini, izrazio je svoje zadovoljstvo što prisustvuje istoj, te naglasio da je Islamska zajednica danas najznačajniji stub našeg naroda koju, svako u svome domenu i mogućnostima treba osnaživati. 

Načelnik Hasanbegović je kazao da je Općina ove godine uvrstila u svoj budžet i podršku manjim džematima, istakavši kako je i za Općinu izuzetno važan opstanak imama u svim džematima. Pozvao je zastupnike da i oni kroz organe džemata rade na poboljšanju materijalnog statusa svojih imama, kazavši kako je činjenica da će malo ko danas “iz čistog patriotizma” raditi za 750 KM. 

Na kraju današnje Skupštine prisutnim zastupnicima se obratio i predstavnik Rijaseta IZ, Ismail ef. Smajlović, koji je u proteklom periodu, u svojstvu Zastupnika Reisu-l-uleme, bio najviše involviran u rad našeg Medžlisa. 

Na samom početku, Direktor Smajlović je odao priznanje članovima Povjereništva koji su uspješno odgovorili datom emanetu, kao i trenutnom rukovodstvu Medžlisa na kvalitetno pripremljenim izvještajima i analizama, kao i poduzetim mjerama za konačnu stabilizaciju i konsolidaciju poslovanja Medžlisa. 

Čestitao je i zastupnicima na konstruktivnim opservacijama i sugestijama koje su uvijek dobrodošle za poboljšanje rada i djelovanja u svim segmentima. 

Ismail ef. je na kraju podsjetio na velike kapacitete i predispozicije koje posjeduje naš Medžlis za uspješno poslovanje, te izrazio nadu da će Medžlis Sanski Most vrlo brzo biti jedna pozitivna i uspješna priča u Islamskoj zajednici.

“Ono čemu sam danas svjedočio, daje mi za pravo da to u skorom vremenu očekujem”, zaključio je u svome izlaganju g-din Smajlović.

KOMENTARI