instant fap

Održani mirni protesti u malom parku

Održani mirni protesti u malom parku

U organizaciji Udruženja građana za bolji Sanski Most jučer su u malom gradskom parku održani mirni protesti kojima je prisustvovalo više od stotinu građana.

U danima prije protesta organizirano je potpisivanje građanske peticije radu pomenutog udruženja, te je istaknuto kako je tom prilikom prikupljeno oko sedam stotina potpisa. Na ovom skupu je još jednom istaknuto nezadovoljstvo radom lokalnih vlasti te je rečeno kako gotovo ništa od dogovora koji je postignut prije nepunih mjesec dana na vanrednoj sjednici općinskog vijeća nije ispoštovano. Zbog toga su, kako su naveli predstavnici Udruženja građana za bolji Sanski Most, reaktuelizirani zahtjevi kojima se traži ostavka načelnika općine, općinskog vijeća te direktora javnih ustanova i institucija, smanjivanje plata zaposlenima i moratorijum na zapošljavanja u javnom sektoru te drugi zahtjevi.

Ovom prilikom su pročitani telegrami podrške radu Udruženja građana za bolji Sanski Most, za koje je istaknuto kako su upućeni iz raznih dijelova svijeta. Skupu su prisustvovali i predstavnici „Bosanskog proljeća“, organizacije koja je predvodila nedavne proteste građana u Bihaću. Predsjednica ovog udruženja, Aida Sejdić, rekla je kako građani moraju ostati istrajni u borbi i zahtjevima za društvena prava i bolji život koji su upućeni predstavnicima vlasti na svim nivoima. S ovog skupa je upućen zahtjev predstavnicima policije da, kako je rečeno, prestanu sa privođenjem i ispitivanjem učesnika demonstracija u Sanskom Mostu od prije nekoliko sedmica, a zatraženo je da prestanu i druge vrste pritisaka.

U borbi za ostvarenje njihovih zahtjeva, istakli su u Udruženju građana za bolji Sanski Most, ostaće istrajni i u narednom periodu.autor:radiosana.

KOMENTARI