Održano takmičenje iz prve pomoći

HomeLokalne temeSanski Most

Održano takmičenje iz prve pomoći

Održano takmičenje iz prve pomoći

U organizaciji crvenog križa Općine Sanski Most održano je takmičenje školskih ekipa iz pružanja prve pomoći u osnovnoj školi peti oktobar.

Na ovom takmičenju sudjelovalo je devet ekipa četiri osnovne i tri srednje sanske škole, a domaćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Osnovna škola „Peti oktobar“. Učenici su bili podijeljeni u dva starosna uzrasta. Kada je riječ o podmlatku, najviše znanja pokazala je ekipa domaćina, Osnovne škole „Peti oktobar“, drugoplasirana je bila osnovna škola “Fajtovci a” trećeplasirana OŠ “Mahala”. U kategoriji omladina najviše znanja pokazali su učenici drugog razreda Medicinske škole, a drugo treće i mjsto osvojile su ekipe Mješovite srednje škole također medicinskog smjera.

I ovoga puta istaknut je značaj pružanja prve pomoći unesrećenima i potreba za sticanjem takvih znanja i vještina još tokom obrazovanja.  Takmičenje se odvijalo na dva poligona, poligon “reanimacije” i poligon “ozljede” a učenici su pokazali zavidno znanje i vještine iz pružanja prve pomoći. Pobjednici općinskog takmičenja sudjelovaće na kantonalnom takmičenju koje će 5. maja biti organizovano u Ključu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0