instant fap

Održano tradicionalno lovačko druženje

Održano tradicionalno lovačko druženje

Dana 29.09.2013 godine čanovi L.D. “SANA” su organizirali zajedničko druženje za sve svoje članove na lokalitetu – “IZLETIŠTE VRŠE”.

Bili su pozvani i gosti kojima se ovom prikom zahvaljujemo (onima koji su svojim prisustvom uveličali ovo druženje) .Druženje je bilo besprijekorno organizirano, za što su najzaslužniji članovi sekcije Kamengrad- Vrše koji su bili organizatori i domaćini druženja.

Kako nas je informisao sekretar LD „Sana“, Mesud Aganović, u proteklom periodu realiziran je niz aktivnosti kako bi se početak lovačke sezone dočekao što bolje i pripremljenije.

„I tokom naredne lovne sezone dozvoljen je lov sa psima goničima.U oktobru se lovi samo nedjeljom. O ostalim lovnim aktivnostima i lovnim danima tokom novembra i decembra, sve do 5. januara naredne godine kada se završava lovna sezona, će se postupiti po kalendaru lova usvojenom na skupštini, a detaljnije informacije lovci mogu dobiti od predsjednika sekcija”, rekao je Aganović.
Sansko lovačko udruženja broji oko 900 članova, ali njih oko 400 redovno upražnjava lov tokom sezone, dok ostali članovi većinom love povremeno jer se nalaze van granica BiH, dok veliki broj članova uopće ne lovi, nego su veliki zaljubljenici prirode. Aganović je dodao da će u narednom periodu Lovačko društvo „Sana“ raditi i na razvoju lovnog turizma, te da su već uspostavljeni kontakti sa lovcima iz stranih zemalja koji planiraju doći u Sanski Most. Kako naglašava, ovim bi, svakako, i lokalna zajednica imala kotisti.

1382144_524771494281665_874244276_n

KOMENTARI