instant fap

Održano zanimljivo predavanje o pčelama

Udruženje pčelara Sana med organizovalo je jučer za pčelare iz Sanskog Mosta predavanje iz pčelarstva, na kojem se govorilo o više tema vezanih za ovu oblast.

predavanje aPredavanje je održano u staroj gradskoj vijećnici, a teme o kojima je bilo govora bile su prilagođene kako pčelarima tako i običnim građanima koji se bave pčelarstvom iz hobija. Predavač je bio prof. Slavomir Popović iz Beograda, inače autor više knjiga iz oblasti pčelarske literature, koji je govorio o nekoliko zanimljivih tema kao što su: Pčelarenje za početnike, Pčelarenje za profesionalce, Bolest pčela i njihovo suzbijanje, kao i Korisnost meda u prehrani.

Predavanje u Sanskom Mostu održano je zahvaljujući Enveru Sinanoviću, vlasniku firme Hidro-termo centar iz Sanskog Mosta, koji je na ideju o organizovanju ovog predavanja došao prilikom susreta sa prof. Popovićem na sličnom predavanju koje je održano u Beogradu. Decembar je mjesec kada vegetacija miruje, radovi u pčelinjacima svedeni su na minimum, tako da je ovaj vremenski period potrebno iskoristiti za stručno usavršavanje kroz ovakva ili slična predavanja, kako bi pčelari spremno dočekali proljeće i radove u pčelinjacima koji se tada obavljaju. Ovome dodajmo da je predavanje održano pod pokroviteljstvom načelnika općine Sanski Most dr. Mustafe Avdagića.

KOMENTARI