HomeUncategorized

Offshore kompaniju legalno možete otvoriti za jedan dan u pet jednostavih koraka

Sedam kapitalnih projekata u ovoj godini

Nakon što su objavljene povjerljive informacije iz tzv. Panamskih dokumenata o osobama koje imaju otvorene offshore račune u toj zemlji, postavlja se pitanje šta je neophodno da biste otvorili vlastitu offshore kompaniju

Panama je jedna od država tzv. “poreznih rajeva”, odnosno mjesta gdje možete imati registrovanu firmu i u isto vrijeme zaobići plaćanje poreza zbog zakonskih olakšica za nerezidentno stanovništvo. Sličnu politiku imaju i Gibraltar, Sejšeli i brojna druga mjesta.

Ove pogodnosti ljudi iz cijelog svijeta koriste za razne vrste poslovanja i to sasvim legalno. Međutim, najnoviji podaci otkrivaju da su brojne javne ličnosti iz cijelog svijeta koristile pogodnosti offshore kompanija, ali za malverzacije, izbjegavanje plaćanja poreza i pranje novca, čime su prikrivali poslovanje i druge kriminalne aktivnosti iz vlastitih zemalja.

Offshore kompaniju, u zavisnosti od vrste i namjene poslovanja, možete registrovati za jedan dan i za to platiti od 100 do 1.000 eura. Prvi korak je da na internetu istražite sve mogućnosti, jer veliki broj agencija nudi svoje usluge osnivanja offshore kompanija. Zatim izaberete naziv firme i lokaciju. Treći korak je imenovanje fiktivnog direktora, čime apsolutno možete zaštititi identitet. Naredni korak je identifikacija koju će vam tražiti u zavisnosti od zemlje i vrste kompanije koju osnivate. Nakon toga slijedi zvanično potvrđivanje i vi postajete vlasnik kompanije.

Ukoliko želite registrovati kompaniju na Gibraltaru potrebno vam je najviše 150 dolara i za 24 sata vi postajete vlasnik kompanije. To je jedna od najpopularnijih destinacija za strance kada je riječ o offshore računima i kompanijama, jer strani državljani ne plaćaju porez, a jedini uslov je da u poslovanje nisu uključeni lokalni stanovnici.

Ukoliko ipak želite osnovati offshore kompaniju na Sejšelima bit će potrebno da u zahtjevu navedete ime direktora, jednog akcionara i registrovanog zastupnika. Na Sejšelima također niste dužni plaćati porez.

U suštini, većina offshore kompanija postoji samo na papiru, nema adresu ili zaposlenike.. Za svega 100 eura preko interneta možete legalno registrovati kompaniju u roku od 24 sata.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0