instant fap

OFK ”Bihać” dobio 25 torbi od Fondacije ”Idriz Jakupović”

OFK ”Bihać” dobio 25 torbi od Fondacije ”Idriz Jakupović”

Karavan ljudske dobrote i plemenitosti, u režiji Fondacije “IDRIZ JAKUPOVIĆ” danas je zastao u krugu OFK BIHAĆ. Prijatno druženje u klupskim prostorijama u Prekounju, okončano je podjelom 25 sportskih torbi za jednu ekipu OFK BIHAĆ.

Predstavnici Fondacije “IDRIZ JAKUPOVIĆ” još jednom su naglasili da im predstavlja veliko zadovoljstvo što se na ovaj način druže sa sportistima širom Bosne i Hercegovine. Fondacija je sportskim kolektivima donirala, preko 500, veoma kvalitetnih torbi, a doktor dentalne medicine, Ajdin Jakupović najavljuje nastavak aktivnosti i nove posjete, s ciljem pružanja podrške sportskim klubovima širom Bosne i Hercegovine.
OFK “BIHAĆ” djeluje kao Udruženje građana i nestranačka je sportska organizacija, koja se bavi sportskim, fizičkim i moralnim obrazovanjem omladine. Osnovan je 20.03.1998. godine pod imenom FK “Prekounje” Bihać, a njeni osnivači su : Ismet Saračević Mimet i Senad Hodžić. Pod tim nazivom klub je postigao vrlo značajne rezultate na sportskom planu, kao i na izgradnji infrastrukture, te zahvaljujući donatorskim sredstvima, prvenstveno grada Hamma (Njemačka) i općine Bihać, 02.06.2013. godine u prisustvu većeg broja prijatelja kluba, svečano je otvoren sportski objekt – svlačiona. Nakon otvaranja sportskog objekta, stvoreni su optimalniji uslovi za klub, čime se stvaraju i nove ideje u pogledu poboljšanja organizacije i stručnog rada u klubu. Da bi realizirali svoje ideje, početkom 2015. godine obavljen je razgovor i u klub je došao poznati sportski radnik i trener, Ahmet Kečalović Kare sa bogatim iskustvom u trenerskom poslu, trenirajući mnoge nogometne klubove. Ubrzo je ideja pretvorena u djelo i to 24. aprila 2015. godine, kada je sazvana Skupština kluba i na toj sjednici dotadašnji naziv kluba FK “Prekounje” Bihać, mjenja u novo ime: Omladinski fudbalski klub „BIHAĆ“, skraćeni naziv OFK „BIHAĆ“. Rukovodstvo kluba čine Senad Hodžić, po zanimanju dipl.ing. kao predsjednik Skupštine kluba, Ismet Saračević po zanimanju ekonomista predsjednik kluba i Nermin Ćehajić, predsjednik Upravnog odbora. Stručni štab čine: Ahmet Kečalović Kare, kao šef, odnosno direktor Škole fudbala OFK „BIHAĆ“, sadašnji trener U19 Reprezentacije BiH, bivši trener NK „Jedinstvo“ Bihać, FK „Krajina“ Cazin i NK „Krajišnik“ Velika Kladuša, sa UEFA „A“ licencom, Ismet Saračević Mimet, sa UEFA „B“ licencom, Senad Hodžić, bivši trener u Školi nogometa NK „Jedinstvo“ Bihać, sa UEFA „B“ licencom i Armin Kečalović, omladinski trener pripravnik. Škola fudbala OFK “BIHAĆ” broji cca 50 do 100 članova, svrstanih u sve uzrasne kategorije i to: U5-7 cicibani, U8-10 pjetlići; U10-12 mlađi pioniri, U12-14 pioniri; U14-16 kadeti i U16-18 juniori. U natjecanjima sudjeluju mlađi pioniri (U12), pioniri (U14), kadeti (U16) i juniori (U18), koji se takmiče u okviru omladinske nogometne lige Unsko-sanskog kantona. U klubu ravnopravno treniraju i djevojke u svim napomenutim uzrasnim kategorijama. Škola fudbala OFK „BIHAĆ“ u svom dosadašnjem radu postigla je značajne rezultate na mnogobrojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu od kojih izdvajamo:
  • tri prva i po jedno drugo i treće mjesto u kategoriji pionira u nogometnoj ligi Unsko-sanskog kantona,
  • tri prva mjesta u kategoriji kadeta također na nivou nogometne lige USK-a,
  • dva druga i tri treća mjesta u kategoriji pionira (Jugend D – mlađi pioniri i Jugend C – pioniri) na Internacionalnom turniru u gradu Hamm-u u SR Njemačkoj,
  • drugo mjesto na Internacionalnom turniru u Ključu,
  • dva druga i treća mjesta na Internacionalnom turniru u Cazinu,
  • drugo mjesto na Internacionalnom turniru u Ljubljani.
Zahvaljujući ponajviše trenerima, igračima i njihovim roditeljima, Škola fudbala OFK “BIHAĆ“ Bihać u svom dosadašnjem postojanju, učestvovala je na mnogim Internacionalnim turnirima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i drugim zemljama širom Evrope. Najperspektivniji igrači iz ove nogometne škole završavaju u klubovima, kao što su NK „Jedinstvo“ Bihać, FK „Krajina“ Cazin, NK „Krajišnik“ Velika Kladuša, FK „Olimpic“ i FK „Željezničar“ Sarajevo i drugim nogometnim klubovima USK i BiH, gdje nastavljaju s nadogradnjom znanja i vještina iz nogometne igre. Od igrača koji su ponikli u ovoj školi pomenućemo samo neke, kao što su: Alen Dedić, Adis Džaferović, Emir Mulić, Elvis Kahrimanović, Damir Šahinović, Aldin Dizdarić, Deni Alagić, Aldin Kahrimanović, Irman Hodžić, Benjamin Dizdarić, Emrah Omerdić i drugi mnogobrojni igrači koji nastupaju u raznim klubovima u zemlji i inostranstvu. Značajno je napomenuti da je i Muris Midžić ponikao u ovoj Školi, koji je potpisao profesionalni ugovor sa FK „Željezničar“ Sarajevo, a trenutno nastupa za NK „Goražde“ iz Goražda kao posuđeni igrač. U svom dosadašnjem radu Škola fudbala “Prekounje“ Bihać ostvarila je saradnju sa Školom fudbala „Hammer SpVg“ iz prijateljskog grada Hamm-a SR Njemačka i ta saradnja traje od 1998.godine. Na poziv ove škole i prijatelja iz Hamma, Škola fudbala “Prekounje” Bihać do sada je u gradu Hammu učestvovala ukupno pet puta, ostvarivši značajne rezultate. Saradnja je ostvarena i sa Školom nogometa TSV Sudwest – Schwaben iz Nirnberga SR Njemačka, a iz Slovenije sa NK „Domžale“ i NK “Krka “ Novo Mesto, sa klubovima iz susjedne nam prijateljske Hrvatske, NK “Vinodol” iz Novog Vinodolskog i NK “Vodice” iz Vodica. Na nivou BiH, saradnja je ostvarena sa mnogim Školama i klubovima.
abc

KOMENTARI