Oglasio se Osmorkin politički partner: Šta ima Bećirović da se ograđuje…

HomeVijestiBiH

Oglasio se Osmorkin politički partner: Šta ima Bećirović da se ograđuje…

Dosta je bilo vrijeđanja Bosne i Hercegovine!

Republika Srpska, a ne BiH, dodijelila je orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, izjavio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, u kojoj se ogradio od uručivanja ovog odlikovanja, dodajući kako ne zna zašto bi se iko, pa i Bećirović ograđivao od toga.

– Mi nismo ni rekli da je to orden u ime BiH, i što je najvažnije otvoreno smo uradili šta smo smatrali da treba. Orden ruskom predsjedniku nema nikakve veze sa sukobom u Ukrajini, već ima isključivo veze sa principijelnom ruskom politikom prema Dejtonskom sporazumu, izjavio je Dodik.

Osmorkin politički partner, kako ga je okarakterisao Milan Tegeltija, dodao je i kako, što se tiče ruske agresije na Ukrajinu, Bećirović nema mandat da govori u ime cijele BiH, jer predstavlja samo bošnjački narod, dok 49 posto zemlje ima neutralan stav prema ovom sukobu.

– Umjesto da se izbori za vlastiti politički izraz, i Bećirović bira da se pridruži antiruskoj histeriji u trenutku dok SAD priznaju da su u BiH ubacile 80 miliona za suzbijanje tzv. ruskog uticaja. Pitam se kako se zove to što rade SAD i zašto bošnjačka politička elita uporno žmuri na svakodnevno američko miješanje u unutrašnje stvari BiH, ali i pitanja koja se tiču njene spoljne politike, dodao je Dodik.

Ponovio je i ranije izrečeni stav da od ulaska BiH u NATO “nema ništa sve dok se RS nešto pita, a pita si i pitaće se”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0