instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ogrešević forsira i dalje nezakonitosti u US – šumama

Ogrešević forsira i dalje nezakonitosti u US – šumama

Konkurs za prijem 33 radnika na neodređeno vrijeme u Unsko – sanske šume objavljen je u Oslobođenju 09.11.2019. godine. Nakon što su završili prethodno prijem 14 radnika na neodređeno (većina iz Cazina), Ogrešević kreće u pohod “trpanja” još stranačkih aktivista.

Ono što “bode u oči” da čak 14 radnika primaju i u šumariji Cazin i Rasadniku. Iako je poznato da se tamo nalaze skromna šumska bogatstva i da te dvije podružnice redovno ostvaruju gubitak u poslovanju. Ovog puta idu korak dalje pa od 10 radnika koje će primiti u šumariji Bihać, najveći dio će biti sa prebivalištem u Cazinu.

Interesantno je da u Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu koji ostvaruju preko 70% prihoda ove firme i gdje zaista ima potrebe primaju samo jednog radnika. No krenimo redom. Istražili smo ko će biti primljen i za “koga” je zapravo raspisan konkurs.

Šumarija Cazin:

1. Ljubijankić Alem zvani masnica bit će primljen za vozača – magacionera. Inače je rođak gradonačelnika Nermina Ogreševića i njegovog savjetnika Hamdije Ljubijankića. Supruga Hamdije Ljubijankića je jedna od uhapšenih u akciji “Pero” zbog prodaje diploma. Ista je sve priznala pa je puštena da se brani sa slobode. Ljubijankić Alem je školu za vozača završio kod Hadžipašića u Vita Plus. Riječ je o čovjeku koji obavlja prljava posla u stranci.

2. Šašinović Selvedin – za sjekača. Rođak izvršnog direktora Enesa Durakovića. Cerifikat za sjekača kupio kod Hadzipašića u Vita Plus.

3. Elvis Handanagić – za uzgojnog radnika. A SDA aktivista.

4. Osman Hadžić – za uzgojnog radnika. A SDA aktivista.

5. Šakonjić Mevlid – za radnika u primci. Kupio šumarsku školu kod Hadžipašica u Vita Plus.

6. Mirsad Cinac – aktivista Nezavisnog Bloka i prijatelj Nisveta Jusića.

7. Cazinkić Edin – rođak Nisveta Jusića – poslanika u Skupštini kantona.

Rasadnik Cazin:

1. Murić Šerif – Iz Tržačke Raštele. Aktivista A SDA. Završio šumarsku školu kod Hadžipašića u Vita Plus. Rođak izvršnog direktora Enesa Durakovića i veoma blizak Rifetu Hozanovicu. Invalid, nogu izgubio u ratu, u švercu na Korani.

2. Hazim Murić – pomoćni radnik. Rodom iz Tržačke Raštele a živi u Cazinu. Rođak predhodnog Murić Šerifa. A SDA aktivista.

3. Čizmić Kemal – A SDA aktivista. Iz Čizmića. Rođak Salke Mujadžića koji je vijećnik A SDA u gradskom vijeću Cazina i uposlenik općine Cazin.

4. Mustafa Redžić zvani muki. Iz Donje Koprivne. Inače prodaje žvake i čokoladice po Cazinu. Njegov rođak je interni kontrolor Sadik Bajramović koji je istaknuti član SDP-a.

5. Muhić Nisvet – iz Skokova. Rođak predsjednice Nadzornog odbora Unsko – sanskih šuma Sabine Beganović. Sabina je i uposlenica u općini Cazin.

6. Civić Fadil – iz Donje Koprivne. Bit će primljen za traktoristu – pomoćnog radnika. Certifikat kupio kod Hadžipašica u Vita Plus. Aktivista A SDA.

U šumariji Bihać kao vozač će biti primljen šura od Nermina Ogreševića, Mustafa Samardžić zvani Ruto. Ležao u zatvoru zbog ubistva i preprodaje narkotičkih sredstava. Voza bijesna auta.

U direkciji je primljen brat Nisveta Jusića, Nermin Jusić, zatim Ensada Bašić – supruga vijećnika A SDA u gradskom vijeću Cazina. Kao pravnica je primljena i Vukalić Emina iz Bužima (bližnja rodica Kase Mulalića).

Kao ekonomistica je primljena Anita Kurtović, kćerka aktiviste A SDA iz Cazina, a pripravnički sa visokom stručnom spremom smjer ekonomija radi Lejla Kasić inače supruga istaknutog člana A SDA iz Bosanse Krupe Ćazima Kasića.

Kao pravnici su primljeni i Sanel Ramić iz Bosanske Krupe – rođak Ifete Kadić i Almir Mašinović – bivši ministar takođe iz Bosanske Krupe.

Nermin Ogrešević je od direktora Kaljikovića tražio da što prije izvrši ovaj nezakoniti stranački prijem posebno i zbog činjenice da bi uskoro moglo doći do ukidanja škole Vita Plus, a samim time i poništenja diploma, s kojima se svi gore pomenuti zapošljavaju. Uspije li Kaljiković u ovom nezakonitom projektu zapošljavanja, on će ostati upamćen kao direktor koji je u jednoj godini zaposlio više radnika neko prethodni direktori u deset godina. 

KOMENTARI