instant fap

Ohrabrujući pokazatelji u metaloprerađivačkoj branši

Ohrabrujući pokazatelji u metaloprerađivačkoj branši

Na jučer održanom sastanku sa predstavnicima firme „Sana Metall” d.o.o. predočeni su planovi investitora za proširenje proizvodnih kapaciteta kao i planirane buduće aktivnosti.

Ono što ohrabruje je činjenica da je uprkos problemima sa pandemijom ova izvozno orijentirana lokalna firma za kratko vrijeme uspjela zaposliti 30 naših sugrađana, te da ima potrebu za proširenjem svojih proizvodnih kapaciteta s mogućnosti zapošljavanja novih radnika.

Jučer se razgovaralo o mogućnosti eventualnog sufinansiranja novih upošljavanja, kako sa lokalnog tako i sa viših nivoa vlasti, te projektima poticaja privrede koje Općina Sanski Most realizuje sa međunarodnim organizacijama.

Sastanku je prisustvovao i rukovodilac Biroa rada Sanski Most, te je bilo riječi i o mogućnosti realizacije poticajnih sredstava putem Službe za zapošljavanje USK-a.

Spoznaja da većina izvozno orijentiranih lokalnih poduzeća polako dostiže nivo proizvodnje iz marta 2020. godine, kao i činjenica da su naši obrtnici imali izuzetno tešku poslovnu godinu, svakako dodatno potiče lokalnu vlast da i dalje definiše privredni razvoj kao prioritet djelovanja za 2021. godinu.

KOMENTARI