instant fap

Oko 20.000 građana jučer je čistilo Bosnu i Hercegovinu

Oko 20.000 građana jučer je čistilo Bosnu i Hercegovinu u sklopu akcije “Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan”.

“Iako su vremenske prilike bile jako loše, jer je kiša već pada nekoliko dana, naši volonteri su čistili na području 60 općina u BiH. Odziv akciji je bio zadovoljavajući”, kazao je u izjavi za Agenciju Fena koordinator akcije Boždar Mihajlović.

Mihajlović je naglasio da su građani Sarajeva čistili na desetak lokacija. On je učestvovao u čišćenju divlje deponije na Žutoj tabiji, dodajući da je to ruglo ovog grada te da su je uspjeli očistiti.

“Ove godine je omogućeno odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada koji će biti predan na reciklažu i ponovno iskorištavanje te time dobiti novu vrijednost”, objasnio je Mihajlović.

Podsjetio je da je u prošlogodišnjoj akciji učestvovalo 47.970 volontera iz BiH kada je prikupljeno oko 5.000 tona otpada.

Akciju kao i svake godine organizira Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i “Mozaik prijateljstva” iz Banje Luke. Volonterska akcija ‘Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan’ posvećena je prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, zaštićenih područja”.

KOMENTARI