Okončan svečani dio konferencije u Srebrenici, Duraković zadovoljan obećanjima

HomeVijestiBiH

Okončan svečani dio konferencije u Srebrenici, Duraković zadovoljan obećanjima

Vučić prije tačno 27 godina u Skupštini Srbije: “Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana” 

Nakon što je završen svečani dio razvojno-investicijske konferencije u Srebrenici, bh. državnici i premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazili su zadovoljstvo zbog pomoći koja je obećana Srebrenici.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković zahvalio se svim gostima.

“Imali smo priliku čuti ohrabrujuće poruke. Mi nismo očekivali ovoliko novca iz Srbije. To će za nas baš mnogo značiti. Opravdat ćemo njihovo povjerenje. Hvala i Dodiku za njegovu pomoć, to će znatno doprinijeti našem budžetu. Čak i kada bismo sada završili možemo reći da je konferencija uspješna. Sutra će konferencija biti radna, investitori će međusobno razgovarati. Ja sam presretan i veoma zadovoljan”, rekao je Duraković.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da je zadovoljan što će Srebrenica biti pomognuta da riješi važne probleme. Obećao je da će vlast iz RS-a nastaviti pomagati ovaj kraj.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je Durakoviću na organizaciji konferencije.

“Ovim pokazujemo da o Srebrenici ne mislimo samo 11. jula. Siguran sam da će Srebrenici pomoći i Vlada FBiH i Vijeće ministara. Srebrenica mora postati mjesto suživota i ugodnog življenja”, naglasio je Zvizdić.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da vjeruje da će danas biti okrenuta nova stranica za Srebrenicu.

“Raduje prisustvo Vučića, jer Srebrenica ima izuzetne resurse i to treba iskoristiti. Moramo sve učiniti da pokrenemo ovaj kraj”, rekao je Izetbegović.

Aleksandar Vučić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se svima na gostoprimstvu.

“Odlučili smo u Srebrenicu uložiti 10 miliona KM. Zamolili smo i predstavnike privredne komore Srbije da dodaju sredstva. Želimo da Srebrenica bude most naše saradnje. Niko ne može vratiti one koji su ubijeni, ali možemo gledatu u budućnost da u narednim godinama živimo u miru”, rekao je Vučić.

klix

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0