Oni odvajaju svoje vrijeme da bi pomogli onima kojima je pomoć svih nas potrebna!

Homeinmedia danas

Oni odvajaju svoje vrijeme da bi pomogli onima kojima je pomoć svih nas potrebna!

Prodajom kolača pomažu Udruženju „Dobar glas“

U Sanskom Mostu djeluje Udruženje za pružanje psihosocijalne podrške djeci i odraslima pod nazivom „Dobar glas“, čiji je glavni i osnovni cilj svojim aktivnostima pružiti podršku djeci, ali i njihovim roditeljima. 

Udruženje za pružanje psiho-socijalne podrške djeci i odraslima „Dobar glas“ osnovano je 2018. godine u Sanskom Mostu. Osnovni cilj udruženja je pružanje stručne pomoći djeci i odraslima kroz organizovanje radionica, pružanje emocionalne i edukativne podrške, pružanje pomoći osobama sa hroničnim organskim oboljenjima, pružanje psiho-socijalne i edukativne pomoći djeci i odraslima. 

U udruženju su nam kazali kako su ponosni na rezultate koje su ostvarili u protekloj godini, a u narednom periodu Udruženje planira nastaviti sa nekim dosadašnjim aktivnostima, ali uključiti i mnoge druge aktivnosti poput radionica za roditelje, djecu i druge građane, kreirati mnoge druge edukativne sadržaje u domenu logopedije i raditi na njihovom razvijanju. 

Program je usmjeren na osiguravanje usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške djeci i odraslima, odnosno na pružanje podrške pojedincima koji se nalaze u teškim i stresnim životnim situacijama.

Važno je istaći da se ovo udruženje samo finansira i svaka pomoć im je itekako dobro došla. 

I ove godine smo bili vrijedni, zaigrani, nasmijani. Usvajali smo nova znanja, napredovali u razvojnim oblastima, postigli dobre rezulate u školi.

Održavali smo edukativno-kreativne, logopedske, defektološke radionice, edukacije za roditelje, bavili se savjetodavnim radom, prevladavali teškoće učenja ,zahvaljujući našim nastavnicima, učiteljima, defektolog-logoped, edukatorima, doktorima, predsjednicama udruženja, volonterima.
Sve smo popratili igrom, pjesmom i smijehom.

Zahvaljujemo se “Nova Nada” koja je u proteklom periodu podržala naš rad.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0