Oni su naša budućnost

HomeLokalne temeSanski Most

Oni su naša budućnost

Podgrmeč izgubio kod kuće!

Pretpioniri NK „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta nisu imali sportske sreće da se domognu pehara na turniru pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih saveza pod nazivom “Igrajmo za Fair-play” koji se igrao u protekla dva dana na terenima stadiona Koševo u Sarajevu, a kojeg je organizovao Nogometni savez Federacije BiH.

Mladi sanski nogometaši su u utakmici za treće mjesto izgubili na penale 5:4 od svojih vršnjaka iz NK „Široki Brijeg“, a regularni dio je završen 0:0.

Ipak, nade Podgrmeča su na ovom velikom takmičenju osvjetlale obraz kluba i grada iz kojeg dolaze. Dokazali su da nisu slučajno prvaci USK. Treba istaći, da su imali tešku grupu u kojoj su uspjeli osvojiti drugo mjesto sa bilansom dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Primili su samo jedan gol.

U prvoj utakmici sanski dječaci su izgubili od sarajevskog Žejezničara sa minmalnih 1:0, potom su sa 3:0 pobijedili svoje vršnjake iz NK „ Troglav“ iz Livna, sa NK „Zrinjski“ iz Mostara su odigrali neriješeno 0:0 i kraju su sa 3:0 porazili ekipu „Ustikoline“.

Čestitamo našim dječacima.

Na turniru su učestvovali prvaci iz deset kantona FBiH, te je ovim turnirom završena sezona u predpionirskoj konkurenciji. Titulu prvaka su osvojili pretpioniri „Željezničara“ koji su u finalnoj utakmici bili bolji od ekipe Sport Preventa iz Bugojna sa rezultatom 3:1.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0