instant fap

OO SDA: Privredni razvoj na prvom mjestu

OO SDA: Privredni razvoj na prvom mjestu

Članovi Izvršnog odbora SDA Sanskog Mosta, na 21. redovnoj sjednici su raspravljali o strateškim ciljevima lokalne vlasti u narednom periodu. Na ovoj sjednici su uzeli učešće i vijećnici ove stranke u Općinskom vijeću.

Nakon uvodnog izlaganja Općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića, a vezano za budžet i investicionu strategiju, u raspravu se uključila većina prisutnih.

Svi su se složili sa pozitivnim efektima učinka u godini na izmaku, uz poseban naglasak na uređenju infrastrukture i financijskoj likvidnosti općinskog budžeta. Pozitivna je činjenica da općina Sanski Most nema nikakvih dugovanja i da u narednu godinu putem namjenskih kodova prenosi preko milion konvertibilnih maraka. 

Uređenje infrastrukture u MZ Zdena, regionalni putevi prema Bosanskoj Krupi i Banjaluci. Bulevar 7. Korpusa sa naseljem 17. Viteške brigade, sa projektom led – rasvjete na kompletnom gradskom području, uz daljnje uređenje infrastrukture u mjesnim zajednicama, programski su ciljevi na kojima će raditi lokalna vlast i u narednom periodu. Posebna pažnja će biti posvećena uređenju saobraćajnica u gradskom području na način da se osigura veća sigurnost pješaka u prometu.

Jednoglasno je usvojen i zaključak da općina Sanski Most osigura podršku pravnoj zaštiti oficira i pripadnika A BiH, protiv kojih se vode sudski predmeti…

Izvršni odbor SDA je podržao i činjenicu da su se u budžetu za narednu godinu našli i kodovi subvencije privredi, poljoprivredi, podrška prvom biznisu i zapošljavanju mladih, što je garancija da će se i u novoj budžetskoj godini nastaviti pozitivni razvojni trendovi.

Predsjednik OO SDA Sanski Most Asim Kamber, u izjavi za medije je istakao: „Dobar učinak u radu općinske administracije na čelu sa načelnikom Farisom Hasanbegovićem. Sve ćemo učiniti angažmanom i na višim nivoima da se podupru pozitivni razvojni i infrastrukturni trendovi na našoj općini.“

Kamber je u ime Općinskog odbora SDA stranke čestitao svim sugrađanima nadolazeće vjerske i novogodišnje praznike. Sa željom da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status u Evropskoj uniji, te se konačno osigura stabilnost i prosperitet u novoj 2019. godini. 

KOMENTARI