instant fap

OO SDA Sanski Most analizirao rezultate izbora

OO SDA Sanski Most analizirao rezultate izbora

Općinski odbor SDA Sanskog Mosta, održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj su prisutnima prezentirani rezultati Općih izbora u BiH 2018. godine.

U ime tima za analizu, sa rezultatima izbora u mjesnim zajednicama naše općine, prisutne je upoznao šef ovog tima Fazir Vukalić.

„2018. godine glasalo je 1.380 glasača manje nego 2014. SDA je dobila manje 93 glasa, ali je procentualno postigla bolji rezultat 35 % što je poslije 2002. godine najbolji procentualni rezultat na općim izborima. SDA je pobijedila na 42 biračka mjesta od ukupno 52, što je u procentima 81 %. OO SDA Sanski Most od 2002. godine pobjeđuje na biračkim mjestima: Fajtovci, Vrhpolje, Hrustovo i Trnova, a od 2006. godine SDA pobjeđuje i na biračkim mjestima: Demiševci, Okreč i Gorice. SDA od 2010. godine pobjeđuje na biračkim mjestima Čirkići, Sk.Vakuf, Pobriježje, Stari Majdan i Šehovci. OO SDA Sanski Most je po procentima prva stranka i u Unsko – sanskom kantonu, a jedina smo organizacija koja je pobijedila za sve nivoe vlasti“, istakao je Vukalić u svome izlaganju.

Predsjednik OO SDA Sanskog Mosta Asim Kamber, prezentirao je rezultate svih drugih nivoa vlasti. „SDA je odnijela pobjedu za sve nivoe vlasti, a kada je riječ o izboru za člana Predsjedništva BiH i Potpredsjednika manjeg entiteta, kandidati SDA Šefik Džaferović i Ramiz Salkić su izabrani u veoma oštroj konkurenciji. I Džaferović i Salkić su već preuzeli dužnost člana Predsjedništva BiH i Potpredsjednika RS-a…“

U svome daljem izlaganju, Kamber je istakao kako su politički konkurenti očekivali da se SDA nalazi pred istorijskim porazom i da je u rasulu. „E sad kad smo tako po njima rasuti odnijeli ubjedljivu pobjedu, oni se odlučuju nastaviti i postizbornu borbu protiv SDA.“

„Nepotvrđene izborne veličine uzrok svojih slabih rezultata vide u SDA, zbog čega su nastavili i postizbornu borbu protiv SDA“, zaključio je Kamber.

KOMENTARI