instant fap

Općina Sanski Most uzela učešće na 41. Unskoj regati

Općina Sanski Most uzela učešće na 41. Unskoj regati

Predsjednik Organizacionog odbora zajedno sa šefovima operativnih timova obišao je sedam općina sa područja USK-a, te razgovarao sa svih sedam načelnika koji su dali punu podršku ovom projektu. Osnovni cilj obilaska općina i privrednih društava bio je prije svega da se isti upoznaju sa planom i programom ovogodišnje regate i dosadašnjim poduzetim aktivnostima, sa ciljem da ova regata bude istinski regata cijelog Unsko-sanskog kantona, da u njenoj organizaciji, ali i kroz samo učešće imamo zastupljene sve općine.

U ovom članku donosimo vam razgovor sa načelnikom općine Sanski Most dr. Mustafom Avdagićem koji je dao punu podršku organizaciji 41. Unske regate

„Mene izuzetno raduje ovakav pristup organizaciji Unske regate, jer je regata nešto po čemu je USK-a poznat, ne samo u BiH, već i šire. Raduje me što je ministar Smlatić i predsjednik Organizacionog odbora i što regatu organizira na onakvom nivou, kakvom Unska regata to i  zaslužuje. Općina Sanski Most će i ove godine uzeti svoje učešće na regati a ja ću lično animirati i što veći broj Sanjana da dođu na regatu“, rekao nam je u razgovoru načelnik općine Sanski Most dr. Avdagić.

Načelnik Avdagić je istakao je kako je i nekoliko godina i sam bio učesnik regate, još i kao ministar u Ministarstvu zdravstva USK-a zajedno sa svojim kolegama iz Sarajeva, Tuzle i Zenice te da će potruditi da i Unska, i Sanska i Ključka regata postanu brendovi našeg kantona i da USK-a bude prepoznatljiv po njima.

KOMENTARI