instant fap

Open Air Papec Rockfest u Sanskom Mostu

U sklopu predstojećeg Ljeta na Sani, 18. jula, u Sanskom Mostu će se održati Rock festivaa posvećena nedavno preminulom Seadu Delkiću Papecu, vrsnom gitaristi i nekadašnjem članu nekoliko istaknutih bendova s ovih prostora.  U sklopu gitarijade biće održana i mala škola gitare koju će voditi Muris Varajić (rock gitarista svjetskog glasa) i Fikret Kurtović (ex Drugi način), a specijalni gost će biti Mirza Kovačević, najpoznatiji regonalni graditelj el. gitara.

Na ovom događaju očekuje se nastup mladih bendova iz Novog Travnika, Prijedora, Bihaća, Sarajeva, Sanskog Mosta i iz dijaspore. Očekivanja su da na gitarijadi sudjeluju prijatelji i muzičari koji su sarađivali sa Papecom u bendovima „Nova kota“, „Bosna ekspres“ i „Leptir“.

Glavni organizatori ovog događaja su muzičari i prijatelji Seada Delkića Papeca, Fikret Kurtović i Zebir Filović, vlasnik firme NO LIMIT TECHNOLOGY koja je ujedno i jedan od pokrovitelja ove manifestacije. Svi koji su zainteresovani da sudjeluju na ovom muzičkom događaju mogu se prijaviti prijaviti kod Fikreta Kurtovića (061 197 487) i Zebira Filovića (061 167 491).

Organizatori pozivaju firme i pojedince koji su spremni da daju svoj doprinos u organizaciji ovog rock hepeninga da se jave organizatorima na pomenute telefone.

Zamisao je da gitarijada bude održana na ljetnoj pozornici u malom gradskom parku pored rijeke Zdene, a želja organizatora je da se na ovakav način zauvijek od zaborava otrgne sjajni muzičar i divni čovjek Sead Delkić Papec koji nas je prerano napustio prije nepuna dva mjeseca.

KOMENTARI