instant fap

Operacija na srcu jedini spas

Kako bi se spasio život Nade Blažević (58) iz Sanskog Mosta, potrebno je što hitnije obaviti operativni zahvat na srcu, za što je potrebno prikupiti oko dvadeset hiljada maraka.

viagra from canada

tt-23947”>nadabOna već godinama živi usamljeničkim životom u malom stanu koji se nalazi na poslednjem spratu stambenog objekta u sanskom naselju 17. VKB. „Liječnici su ustanovili kako imam zaliske na srcu te da je u svakom trenutku moguće da ono prestane raditi. Jedini izlaz je operacija koja bi se mogla obaviti na tuzlanskom kliničkom centru za srce, ali za to je potreban novac kojeg nemam.“, kaže Blaževićeva. Ona dodaje kako je svojevrsna žrtva nedavne odluke Zavoda za zdravstveno osiguranje USK da zbog nedostatka finansijskih sredstava, prestane plaćati teške i skupe operativne zahvate, čime su ugroženi teški bolesnici u ovom kantonu.

Da stvar bude gora, Blaževićeva je prije nekoliko godina potpuno oslijepila i život sada provodi u tami. Pomažu joj komšije te aktivisti jedne ovdašnje nevladine organizacije. Dodaje kako nema bliže članove porodice koji žive u Sanskom Mostu, a jedini izvor egzistencije za nju je skromna socijalna pomoć koju dobija. „Jedini način da preživim je pomoć dobrih ljudi. Ja se nadam kako će imati razumjevanja za položaj u kom se nalazim.“, dodaje Blaževićeva. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom novca na žiro račun kod Šparkase bank na broj: 199-044-00623647-93.

KOMENTARI