instant fap

Oprez vozači: Sutra kontrola saobraćaja

Oprez vozači: Sutra kontrola saobraćaja

Kako su nas informisali iz Policjske stanice Sanski Most, na osnovu mjesečnog plana sutra će se izvesti pojačana kontrola učesnika u saobraćaju. Akcija će se izvesti u vremenskom terminu od 10 do 13 sati na području koje pokriva sanska policijska stanica sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornog vozila, kontrolu brzine kretanja vozila – rad sa PDA uređajem, kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa, kontrolu registracije motornih vozila, posjedovanje zimske opreme u vozilu, kao i druge prekršaje. Obzirom da je obaveza posjedovanja zimske opreme u motornom vozilu nastupila 15. novembra, napominje se da će prilikom uočavanja ove vrste prekršaja službenici policije imati liberalniji stav na druge prekršaje.
Kako se navodi u saopćenju za javnost, u akciji će učestovati dvije motorizovane i tri pješačke patrole koji će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.
Iz Policije stanice Sanski Most pozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere

KOMENTARI