Organizatori folk koncerta u Puli podnijeli tužbu, sud će danas odlučiti hoće li se održati

HomeVijestiRegion

Organizatori folk koncerta u Puli podnijeli tužbu, sud će danas odlučiti hoće li se održati

Hrvatski mediji: Kako je gradonačelnik Pule nazvao Anu Bekutu i Dragana Kojića i izazvao skandal

Agencija Hiljadarka, odnosno firma Cimar production, koja je organizovala folk koncert u Polu, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv Pula sporta, dvorane u kojoj se nastup trebao održati.

U tužbi je navedeno da se odredi hitna privremena mjera i donese presuda o tome može li se koncert održati u Puli. Postoje velike šanse da će presuda biti u korist tužitelja zato što se, sudeći prema dosadašnjoj praksi, koncert može zabraniti samo ako postoji sumnja da će on izazvati nacionalnu, vjersku ili političku mržnju.

Kao što je već poznato, sud je 2008. godine zabranio koncert Marka Perkovića Thompsona u Puli zbog promovisanja ustaške ideologije. Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je 26. februara imao dogovoren intervju za jednu televiziju. Međutim, prethodno je u mailu naveo da ne želi odgovarati na pitanja o otkazivanju koncerta i da je ta priča za njega završena.

On je zabranio održavanje nastupa zato što je riječ o folk muzici, a iz Hiljadarke su poručili da im je on “psovao srpsku mater”. Ana Bekuta je na svom Instagram profilu kritikovala njegovu odluku i dodala da “smeće nema naciju”. O ovome se oglasio i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

“Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Pola HDZ-a to sluša”, između ostalog je rekao.

Pored Ane Bekute, bili su najavljeni i nastupi Dragana Kojića Kebe, Duška Kuliša i Zorane Mićanović.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0