instant fap

Organizatori zadovoljni pripremama

Sve je spremno za praznik rukometa u Doboju • Turnir počinje 21. avgusta

Organizatori ovogodišnjeg 44. međunarodnog rukometnog turnira šampiona u Doboju, koji počinje 21.avgusta, upoznali su predstavnike medija o završnim pripremama, lokaciji smještajnih kapaciteta za učesnike i nekim izmjenama, koje su uvedene u cilju što kvalitetnije promocije ove smotre rukometa.
Vrhunske ekipe

“Ekipe koje nam ove godine dolaze su vrh evropskog i svjetskog rukometa. Predvođeni Barcelonom, Medvedima i Ademarom, tu su i ekipe koje su po prvi put na dobojskom turniru, Cimos Koper iz Slovenije, Dinamo Minsk iz Bjelorusije, a zatim i stari znanci Pik Seged iz Mađarske i Vardar iz Makedonije i naravno naša Sloga. S ponosom ističem da je ove godine konačno riješeno pitanje i smještaja ekipa u Doboju tako da će četiri ekipe biti smještene u hotelu Park, jedna u Integri, a samo dvije ekipe će biti locirane van našeg grada, u Banji Vrućici. Grad Doboj kao generalni pokrovitelj ove manifestacije izdvojio je četiri stotine hiljada maraka, a imamo obećanja da ćemo dobiti i finansijska sredstva sa nivoa vlasti Bosne i Hercegovine. Tu je kao jedan od sponzora Vlada Republike Srpske sa pedeset hiljada maraka”  izjavio je predsjednik IO turnira Enes Suljkanović.

„Mi smo ponosni što imamo turnir evo već 47 godina i nadamo se da tu našu radost dijele svi ljubitelji rukometa i sporta uopšte”, rekao je na press konferenciji Zdravko Petrović v.d.predsjednika gradske skupštine u Doboju.

Generalni sekretar TV turnira šampiona u Doboju Alen Petković pohvalio  je dosadašnju saradnju i nastavak saradnje sa Slobomir Univerzitetom, a potom  najavio i jednu novinu kada je u pitanju sam čin otvaranja turnira:

“Ove godine smo odlučili da samo otvaranje obogatimo dodatnim sadržajem, Paradom sporta, tačnije defileom članova svih klubova i organizacija sa područja našeg grada. To je svojevrstan poklon turnira za sve sportiste, a ideja vodilja je bila želja da javnosti pokažemo da postoje i drugi sportovi u koje vrijedi ulagati, a da dobojski turnir u svemu tome, sa svojim imenom i tradicijom, može mnogo da pomogne.”

Gest zahvalnosti

Parada sporta će biti održana 20.avgusta u 19 sati, a pored defilea sportista održaće se koncert poznatog izvođača zabavne muzike Igora Vukojevića.

Petković rekao da će utakmica za sedmo mjesto biti odigrana u Tesliću dok će za peto mjesto, po prvi put biti održana u Zenici. To je gest zahvalnosti građanima tog grada, koji su izrazili spremnost da zajedno sa RK Sloga budu domaćini protivnicima Dobojlija ukoliko, nakon kvalifikacija, nastave takmičenje u EHF Velux Ligi šampiona u sezoni 2012/13.

KOMENTARI