instant fap

Osam stvari koje singl djevojke ne žele da čuju

Osam stvari koje singl djevojke ne žele da čuju

U pojedinim periodima života nije loše biti solo, ali nakon određenog životnog doba, izgleda da ovakvo stanje više počinje da smeta drugima nego osobi koja je singl.

 

Svakoj ženi koja nije u vezi, čudni pogledi na svadbama i porodičnim okupljanjima, a posebno komentari okoline sve više počinju da idu na živce.

Koje su to rečenice i pitanja koja moraju da slušaju (i podnose) skoro sve solo žene?

1. Tako si lijepa/dobra/pametna, kako to da nemaš nikoga? 
Ovakvo pitanje stvarno ne zaslužuje odgovor, a djevojke koje su radije same nego s bilo kim, mogu samo da se nasmiju.

2. Previše si izbirljiva 
Pošto dospije u određeno životno doba, najčešće oko 30. godine, čini se da žena više ne smije nikoga da odbije ili traži osobu koja joj u stvari – odgovara. U tom slučaju okolina se ponaša kao da je vrijeme za biranje isteklo i došlo je doba kada se treba “skrasiti” s prvim koji se nudi.

Međutim, kako je rekla Šer iz filma Djevojke s Beverli Hilsa (glumila ju je Alisija Silverston), ako smo toliko probirljive u izboru cipela, koje dodiruju samo jedan mali dio našeg tijela, kako ne bismo bile izbirljive u odabiru partnera?

3. Ne trudiš se dovoljno ili izlaziš na pogrešna mjesta 
Ljudima koji su u vezi ili braku čini se da svijet vrvi neopisivo dobrim prilikama. U stvarnosti to je zapravo jako daleko od istine, a kako je žena sve starija, krug slobodnih muškaraca spremnih za ozbiljnu vezu se smanjuje. Takođe, ako se vašem prijatelju neki slobodan dečko čini “jako dobar”, to ne mora da znači da je on dobar za vas.

4. Dogodiće ti se kad se najmanje nadaš 
Ova rečenica potpuno je suprotna od prethodne. Hm… a šta je s onim “Samo nemoj da prestaneš da se nadaš” i “Moraš više da se potrudiš”? Svaka žena koja želi da upozna nekoga neće prestati da se nada, a one koje prestanu da se nadaju, možda neće ni primijetiti da se pojavio neko za njih.

5. Biološki sat ti otkucava 
Ovakvim izjavama zabrinuta okolina očito je uvjerena da slobodne žene same ne znaju koliko imaju godina. Svakoj ženi koja čuje ovo pitanje, jedino što može da otkucava je – prag tolerancije.

6. Da nisi gej? 
Ovo je isto jedno od pitanja koja se postavljaju svakoj slobodnoj djevojci. Samo zato što nema dečka, ne znači da voli isti pol. Uostalom, ako neko nije u vezi, nije važno koje je seksualne orijentacije.

7. Zavidim ti, da sam bar ja sama 
Iako su vam prijateljice, zauzete žene koje vam govore da vam zavide na soliranju, obično lažu. Možda tako žele da vas utješe ali budite sigurni da stvarno ne misle tako. Ko želi da bude slobodan, uvijek to može, soliranje je besplatno i dostupno svima.

8. Ovo vrijeme iskoristi za rad na sebi 
Svako vrijeme je idealno za rad na sebi i poboljšanje sebe kao osobe, a ne samo vrijeme kada niste u vezi. Uostalom, ako niste zadovoljni i srećni sami sa sobom, teško da će vas neko drugi usrećiti, piše She.

 

KOMENTARI