instant fap

OSAM zemalja s najboljom vremenskom prognozom!

OSAM zemalja s najboljom vremenskom prognozom!

Siguro nećete pogriješiti ukoliko otputujete u neke od ovih zemalja. Samo je bitno da znate šta želite.

Najbolje temperature

Ekvador je zemlja vječnog proljeća jer dnevne temperature u ovoj južnoafričkoj zemlji dosežu prijatnih 24 stepeni. Bonus: zbog blizine ekvatora, ovdje možete da uživate u lijepom sunčanom vremenu.

Najviše sunčanih sati
Američka savezna država Arizona je mjesto koje se ponosi s velikim brojem sunčanih sati. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, arizonski gradić Juma je najsunčaniji grad na svijetu s 4000 sunčanih sati godišnje, odnosno 11 sati sunca dnevno. Milina!

Najmanje kiše
Namibija u prosjeku ima najmanje kiše. Lučki grad Svakopmund svake godine vidi manje od 2,5 centimetra kiše po metru kvadratnom, a dnevne temperature u ovom afričkom gradu dosežu oko 20 stepeni.

Najbolja vlažnost vazduha
Meteorolizi smatraju da je 50 odsto relativne vlažnosti vazduha optimalni vremenski uslov. Iako se u Kipru temperature mogu popeti vrlo visoko u termometru, zbog blizine okeana vazduh ostaje svjež i ugodan.

Najbolji snijeg
Ako ste tip osobe koja želi da skija svaki dan, Japan je pravo odredište. Geografski položaj, blizina okeana i nadmorska visina čine ovu azijsku ostrvsku zemlju jednom od najsnježnijih na svijetu.

Najmanje vjetra
Demokratska Republika Kongo jedno je od meteorološki najmirnijih zemalja na svijetu jer ima najniži prosjek vetrovitog vremena.

Najzvejzdanije nebo
Kanarska ostrva uz obalu zapadne Afrike imaju zapanjujuće zvjezdano nebo. Zato i ne čudi što vidikovac “Roque de los Muchachose” u Nacionalnom parku Taburiente ima mnoštvo teleskopa koji su savršeni za opažanje nebeskih tijela.

Najčistiji vazduh
Island ima mnogo šuma koji igraju ulogu prirodnih filtera vazduha, snažne zakone o zagađivanju kao i malo stanovnika po kvadratnom metru. Zato i ne čudi što se ponose s najčistijim vazduhom na svijetu. Ovde se stvarno može disati punim plućima!

Izvor: Punkufer.hr

KOMENTARI