instant fap

Osim kažnjen sa 1.500 KM

Amar Osim, menadžer FK Željezničar, kažnjen je sa 1.500 KM zbog vrijeđenja službenih osoba za vrijeme meča protiv Slavije na Grbavici, odlučila je Disciplinska komisija N/FSBiH. Iz istog razloga, ali i sa 500 KM više, kažnjen je i Komesar za bezbjednost plavog tima Erdijan Pekić.

Zbog propusta u organizaciji meča, te uvredljivog, nacionalističkog skandiranja tokom utakmice FK Borac je kažnjen sa 3.000 KM, dok je FK Radnik, zbog isticanja slike Ratka Mladića, kažnjen sa 4.000 KM. Podsjetimo, zbog istog, ili u najmanju ruku sličnog razloga, Disciplinska komisija N/FSBiH je na prošloj sjednici suspendovala stadiona Grbavica na dva susreta bez navijača?!
Direktor Borca Radmilo Šipovac dužan je platiti u kasu saveza 500 KM, zbog kršenja kodeksa ponašanja, a zbog istog prekršaja (neprimjereno komentarisanje suđenja u medijima), kažnjavaju se i Gradina (1.000 KM), te prijedorski Rudar sa 1.500 KM.

Pero Pavlović, direktor GOŠK-a, kažnjava se vremenskom kaznom od četiri mjeseca vršenja svih funkcija u nogometu i to zbog ponovljenog prekršaja neodgovornog ponašanja i vrijeđanja službenih lica.

Disciplinska komisija N/FSBiH izrekla je i nove kazne za upotrebu pirotehnike na stadionima, koja je, čini se, rak-rana bh. klubovima. Tako će Zrinjski morati uplatiti kaznu u iznosu od 1.500 KM, dok je Sarajevo, zbog istog propusta, kažnjeno u iznosu od 3.000 KM.

Ovome dodajmo kako su novčano kažnjene i dvije službene osobe N/FSBiH i to delegat utakmice Borac – Radnik Goran Skoko, zbog propusta u sastavljanju izvještaja (600 KM), te sudija Emir Alečković sa 500 KM.

KOMENTARI