instant fap

Osim: Nije nemoguće dobiti ni na lotu…

Fudbaleri Željezničara večeras od 21 sat na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” – Koševo protiv Maribora će odigrati revanš susret drugog pretkola Lige evropskih prvaka. Plavi su prošle srijede na Ljudskom vrtu poraženi rezultatom 1:4 i žele li izboriti prolaz u treće pretkolo, gdje bi odmjerili snage sa pobjednikom dvomeča Dudelange – Salzburg morat će nadoknaditi tri gola zaostatka.

Ne opterećuju se ranim golom

Da li je zaista nemoguće stići do 3:0, posebno nakon sponzaje da je Željo u prvom susretu sva četiri gola primio u drugom poluvremenu?

“Nije nemoguće dobiti ni na lotu, pa se rijetko dobije. Ja sam vaspitan da stvari pokušavam sagledati realno”, rekao je Osim naglasivši:

Svi oni kojima je plava boja na srcu nadaju se ranom golu, koji bi povećao izglede da Željezničar ostvari (ne)mogući misiju.

“Ne opterećujem se ranim golom. Ovdje će biti malo drugačiji uslovi. Bit će drugačije lopte (u Mariboru se igralo s adidas, a na Koševu će se igrati s select loptama, op.a), drugačiji teren, a imat ćemo i malo veću podršku ljudi koji utiču na rezultat. Pobjeda Maribora od 4:1 nije realan odnos snaga na terenu i baš zbog toga teško ga je kompenzirati. Daleko od toga da Maribor nema svojih mana. Nemaju specijalnih riješenja kada se zatvore njihove jake strane. Ali, nama zaista ne ide u prilog rezultat iz prvog susreta”, kaže Osim.

Željin menadžer potvrdio je da će biti promjena u sastavu, ali nije govorio konkretno o imenima.

“Nemamo prevelik broj igrača, neće biti drastičnih promjena, ali definitivno utakmicu neće početi isti sastav kao u prvoj utakmici”, istakao je Osim, koji smatra da Maribor neće mijenjati tim:

Bez iznenađenja

“U prvenstvenoj utakmici protiv Kopera (0:0, op.a) odmarali su petoricu igrača koji su počeli utakmicu protiv nas. To govori da imaju širok kadar i mislili su da mogu s novim igračima ostvariti pobjedu. Sa druge strane, to govori koliko su ozbiljno shvatili revanš protiv nas. Ne vjerujem da će na Koševu biti velikih iznenađenja”.

Utakmicu na Koševu sudit će holandski arbitar Danny Makkelie.

OKO 400 GOSTUJUĆIH NAVIJAČA

U FK Željezničar odlučili su da za revanš susret drugog pretkola Lige prvaka štampaju 11.000 ulaznica. Od toga će 6.000 ulaznica biti za itočnu tribinu po cijeni od 10 KM, a 5.000 za južnu tribinu (pet KM). Prema riječima Dželaludina Muharemovića, direktora premijerligaša sa Grbavice navijači Maribora bit će smješteni na sjevernoj tribini.

“Do nedjelje su imali oko 250 prodatih aranžmana, ali nama je najvaljeno da će ih biti oko 400. Dužni smo da im uzvratimo gostoprimstvo kakvo smo mi imali u Mariboru”, kazao je Muharemović.

KOMENTARI