instant fap

Osim provukao ideju i o BH Telecom Areni

Od danas se i zvanično takmičenje klubova u biH zove BH Telecom Premijer liga BiH. Na konferenciji za medije održanoj u Hotelu Evropa svečano je potpisan ugovor o sponzorstvu između kompanije BH Telecom i Nogometnog saveza BiH.

Ugovor podrazumijeva sponzoriranje Premijer lige BiH, A reprezentacije i mladog državnog tima, a trajaće dvije sezone u BHTPLBiH, odnosno do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Ovaj ugovor ima veliki značaj za Premijer ligu, jer je to prvi ugovor ove vrste i osigurat će mnogobrojne pogodnosti za bh. klubove i reprezentaciju. Drago nam je da je desetogodišnja saradnja sa BH Telecomom nastavljena i na ovakav način”, izjavio je generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković.

Nakon Bakovića, zadovoljstvo potpisanim ugovorom o sponzorstvu izrazio je Nedžad Rašidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

“Zadovoljni smo što je prethodni trogodišnji ugovor ispunjen i što je reprezentacija postigla dobre rezultate. U jednom trenutku je sa 69. mjesta skočila na 19. Drago nam je što je BH Telecom dao svoj doprinos. Ugovor sa reprezentacijom je naš vitalni interes, a ideja o sponzorstvu Premijer lige ima za cilj njenu uspješnu promociju, razvoj talenata koji dolaze u U21 reprezentaciju, a kasnije i u A reprezentaciju. Nadamo se da će ugovor donijeti zadovoljstvo za obje strane. Veoma smo ponosni na njega”, izjavio je Rašidbegović.

Komentar na potpisivanje ugovora je u svom stilu dao predsjednik Komiteta za normalizaciju NS BiH Ivica Osim.

“Da sam ja na mjestu predstavnika BH Telecoma, ja ovaj ugovor ne bih potpisivao. U Premijer ligi se nema šta vidjeti, a kad treba uzeti pare, svi su tu. Moramo početi nešto i da dajemo. Moramo bolje igrati i što bolje se promovisati”, kazao je Osim, koji je provukao i ideju o izgradnji stadiona za potrebe reprezentacije:

“Ko zna, možda u budućnosti budemo imali i neku BH Telecom Arenu”, rekao je Osim gledajući u Hamdu Katicu, izvršnog direktora direkcije za razvoj poslovanja, s kojim je, kako tvrdi Švabo, već razgovarao o toj ideji.

KOMENTARI