Osim prvi put protiv Željezničara: Imamo sreću u nesreći što nam dolazi takav protivnik

  • 4 Augusta, 2022
  • 0

Nogometaši Veleža dočekat će Željezničar u okviru 4. kola m.tel Premijer lige, a susret će biti specifičan zbog toga što će prvi put u historiji Amar Osim biti na suprotnoj strani protiv kluba s Grbavice u kojem je stekao trenersku slavu.

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu “Rođeni”, Velež će svoje naredne domaće utakmice igrati u Gabeli, a Osim smatra da je je dobro što Rođeni igraju protiv takvog rivala nakon neuspjeha u Evropi.

“Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočarenja u Evropi, gdje smo svi očekivali više. Imamo sreću u nesreći što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući – stari rival čije su utakmice s Veležom uvijek uzbudljive i jako neizvjesne. Tu realno nije ni bitno ko je domaćin, a sreća je što igramo s takvim rivalom nakon Evrope jer ćemo morati dati sve od sebe i biti motivirani. Teren je neobičan. Domaćini smo nominalno, ali i to je simpatično. Malo nam fali igrača, ali dobro. Ovi što su tu su spremni i željni da pokažu da je Evropa bila dva loša dana, a ne jedan”, rekao je Osim.

Utakmica Velež – Željezničar igra se u petak od 17.30 sati u Gabeli, a direktan prijenos susreta gledaoci mogu gledati na MY TV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.