instant fap

Osmi put ćemo igrati na najjačoj smotri košarkaša Evrope

U osvrtu na prvog protivnika u kvalifikacijama, Petrović je kazao da je Latvija je mlada reprezentacija sa velikim potencijalom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv selekcije Lativije u srijedu u Sarajevu počinje kavifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.

Po riječima selektora Aleksandra Petrovića, najbolji bh. košarkaši nakon 36 dana priprema i 10 odigranih kontrolnih utakmica  potpuno spremno očekuju nastupe u kvalifikacijama.

“Uvjeren sam da će reprezentacija BiH po osmi put završiti tamo gdje joj mjesto – na najjačoj smotri košarkaša Evrope. Koliko ćemo biti dominantni u kvalifikacijama ovisi o  defanzivnom dijelu, jer napadački smo jedna od najmoćnijih ekipa u Evropi. Naš lagani prolazak u daljnje takmičenje će zavisiti od toga koliko ćemo biti dobri u odbrani”,  kazao je Petrović.

U osvrtu na prvog protivnika u kvalifikacijama, Petrović je kazao da je  Latvija je mlada reprezentacija sa velikim potencijalom.

“Latviju ne treba potcjenjivati, to je jedna od tri reprezentacije u našoj grupi koja će se boriti za prolaz dalje. To što su imali sedam poraza u pripremnim utakmicama ne treba da nas zavara, jer su odabrali najteže moguće protivnike. Ukoliko  im ostavimo otvorene  šuteve, onda nam se 40 minuta može pretvoriti u pakao”, kazao je Petrović.

Pored selekcija BiH i Latvije u grupi D su još Holandija, Gruzija i Rumunija. Tri najbolje ekipe izborit će nastup na EP.

Prvi susret kvalfikacija košarkaši BiH igrat će u srijedu u 18.30 sati u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija.

Raspored nastupa reprzentacije BiH u kvalifikacijama:

BiH – Latvija (15. augusta)
Holandija – BiH (18. augusta)
BiH – Gruzija (21.augusta)
Rumunija – BiH (24. augusta)
Latvija – BiH (30. augusta)
BiH- Holandija 2. septembra)
Gruzija – BiH (5. septembra)
BiH – Rumunija (8. septembra)

KOMENTARI