instant fap

OSMIJEH ZA SMAJU Prikupljeno oko 13 hiljada KM

OSMIJEH ZA SMAJU Prikupljeno oko 13 hiljada KM

Građani Sanskog Mosta još jednom su pokazati svoju veliku humanost. Naime, jučer održani sportsko – humanitarni događaj za prikupljanje novčanih stedstava za teško oboljenog mladića Smaju Hodžića koji je u potpunosti opravdao očekivanja.

Pod sloganom „Vrhpolje za Smaju“ jučer je na sportskom terenu u Vrhpolju održan malonogometni turnir i kolačijada s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć teško oboljenom mladiću Smaji Hodžiću. Pored kozitacije za učešće ekipa na turniru koja je iznosila 70 KM, prilozi su se skupljali prodajom ulaznica,prodajom kolača i pića, te sakupljanjem dobrovoljnih priloga.

Treba istaći, da je ovaj sportsko – humanitarni događaj u potpunosti opravdao očekivanja. Naime, za učešče na turniru vladao je veliki interes i nastupila je 21 malonogometna ekipa, a i građani sanske općine, posebno omladina, su se odazvali u velikom broju. Posebno treba napomenuti, da su svi nogometaši u svojim nastupima igrali fer i sportski, viđen je kvalitetan i uzbudljiv nogomet sa nizom neizvjesnih utakmica, a tri prvoplasirane ekipe kao i najbolji pojedinci su dobili pehare.

 Jedan od organizatora humanitarnog malonogometnog turnira, Omer Mahić, se zahvalio svim sportistima koji su učestvovali na ovom sportskom događaju, a posebno građanima velikom odzivu . On istče da se na humaniratnoj akciji prikupilo čak 13.036 KM.

Također, i Nermina Pršić, predsjednica Udruženja žena „Vrhpolje“ se zahvalila svima koji su na bilo koji naćin uzeli učešće u jučerašnjem humanitarnom događaju, te je još jednom pozvala sve humane ljude da se i dalje uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Smajinu operaciju i liječenje.

Pomenimo, Sanjanin Smajo Hodžić je 24-godišni mladić koji se već punih šest godina bori s opakom bolešću, a tračak nade se pojavio nedavno kada se ukazala mogućnost da se neophodna operacija za spas ovog mladića obavi u Turskoj. Kako bi se obavila operacija, navode iz njegove porodice, neophodna su veća novčana sredstva, a tačan iznos još uvijek se ne zna.

Nadaju se kako bi ova operacija mogla biti i poslednja na putu do ozdravljenja, obzirom da je do sada imao pet neuspjelih operacija u našoj zemlji. Zdravstveno stanje ovog mladića se iskomplikovalo poslije operacije koju je imao prije dvije godine u Tuzli, gdje mu je skraćivano tanko crijevo za 36 centimetara.

On je u jako teškom stanju u ponedeljak otputovao u Tursku, planirano je 10 dana oporavka, a porodica i prjatelji se iskreno nadaju da će ovo biti posljednja operacija i ako Bog da uspješna.

Na kraju recimo, da se humanitarna akcija pomoći Smaji Hodžiću nastavlja , a njegovi prijatelji poručuju; „Pokažimo još jednom u nizu naše jedinstvo ,odazovimo se svi i pružimo podršku našem komšiji ,našem prijatelju“

KOMENTARI