„Osmorka“ ili „Petorka“!?

Homeinmedia danas

„Osmorka“ ili „Petorka“!?

Tražite nekretninu u Turskoj? Na pravom ste mjestu

Nakon što je „osmorka“ potpisala „istorijski“ sporazum u Sarajevu i nakon što su utvrdili platformu zajedničkog djelovanja, na terenu se odvija suprotan proces. Iako je „osmorka“ na prvo mjesto svoga budućeg djelovanja stavila formiranje „parlamentarnih većina“ iz stranačkih baza osmorke stižu suprotne reakcije.

Raspad osmorke na sedmorku je otpočeo u Tuzlanskom kantonu gdje je PDA – stranka, čiji je osnivač Mirsad Kukić doživjela potpuni raspad i kolektivno napuštanje izabranih zvaničnika i članstva u općinama ovog kantona.

Ima li to veze sa činjenicom da se u ovom kantonu formira dogovorena većina na čelu sa SDA i DF-om ili je raspad izazvan nezadovoljstvom u Kukić – Elzininom liderstvu, tek će se vidjeti narednih dana. I cazinski lideri NES-a (Ogrešević i Hozanović) ovih se dana „ubiše“ javnosti objašnjavajući opravdanost formiranja „osmorke“.

A da bi sačuvali baštinu svojih vrijednosti oni nude politiku spasa – koalicionog spasa kroz „osmorku“… Objašnjava to glasnogovornik „osmorke“ Ogrešević nečim sudbonosnim, nečim što spašava građane od onih prethodnih krivih politika, od svega lošeg što su činile prethodne politike. Uglavnom je decidan u tvrdnji kako su „ovim sporazumom krenuli na put“.

Apsurd je upravo u tome da su oni zagovornici „novog puta“, da su NES-ovci ta „bolja prošlost“ koja nam se na tom „novom putu“ i u budućnosti nudi. A riječ je o koruptivnom NES – kadrovskom lancu na čijem čelu je kondenzirani koruptivni dvojac Ogrešević – Hozanović. Hozanović u javnosti poznatiji kao kralj i zaštitnik korupcije.

Imperativ daljnjeg usavršavanja koruptivne NES – prakse je ostanak na vlasti. Eliminacija NES-a iz vlasti će neminovno izazvati domino – efekt sličan i umnožen onome u Tuzlanskom kantonu u kome se odvija trenutni i nezaustavljivi raspad osmine OSMORKE pod nazivom Kukin PDA.

Slično će se veoma brzo desiti i sa Fudinom BH – inicijativom u Zeničkom kantonu. Dok se imenuje Vlada počet će i u Zenici raspad „sedmorke „ do „šestorke“, a najveći će se desiti na USK-a. Tada će „osmorka“ ili bolje kazano iluzija o „osmorci“ postati „petorka“…

Veoma je interesantno da je u koalicionu osmorku ušla i novoformirana stranka „Za nove generacije“, koja je za federalni nivo osvojila 5333 glasa, u procentima 0,55 ili 0 mandata, a da se po svaku cijenu želi eliminirati patriotski blok SDA i DF sa oko 40 mandata.

Nek nas ima „MashAllah“, pa makar se i raspadali.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0